Біля Запоріжжя може з'явитися місто-побратим в Італії

Біля Запоріжжя може з'явитися місто-побратим в Італії.

Біля Запоріжжя може з'явитися місто-побратим в Італії. Фото: royalsky.by

Події
22 листопада 2021 09:17

Запоріжжя може почати тісно співпрацювати з одним із італійських міст, ставши містами-побратимами.

За інформацією прес-служби Запорізької міськради, із такою пропозицією звернулася до міської влади бандуристка Катерина Царькова, яка є почесним представником культури нашої країни при Почесному консульстві України у Флоренції.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Катерина родом із Запоріжжя. Вона відома бандуристка та співачка, яка вже 13 років живе та займається творчістю в Італії. За почесного консульства України у Флоренції Катерина є почесним представником культури нашої країни. Вона намагається популяризувати українську культуру в Італії та зацікавлена у співпраці саме із Запоріжжям.

У зв'язку з цим з'явилася ідея зробити Запоріжжя побратимом одного з італійських міст. Це допоможе покращити міжнародні зв'язки, розвинути туризм у місті.

Також можна буде розвивати дипломатичні зв'язки, проекти та активно співпрацювати. Це може бути обмін досвідом у сфері освіти, культури чи спорту. Можна створити в місті центр сучасного мистецтва, що допоможе стати більш привабливим для туристів.

Під час зустрічі було озвучено багато цікавих ідей, пов'язаних із Хортицею, козацтвом, промисловістю. Міська влада готова співпрацювати, реалізувати цікаві проекти та зробити Запоріжжя більш сучасним та культурним. Найближчим часом Катерина Царькова повернеться до Італії та проводитиме переговори про співпрацю із Запоріжжям.

Варто зазначити, що зараз у Запоріжжі вісім міст-побратимів у різних державах, між якими встановлені партнерські відносини у різних сферах: культурі, освіті, економіці, екології, туризмі, житлово-комунальному господарстві. Вони обмінюються досвідом, культурною та історичною спадщиною, проводять спільні виставки та змагання, допомагають один одному у разі лих.

Міста-побратими Запоріжжя по всьому світу.Міста-побратими Запоріжжя по всьому світу. Фото: ru.wikipedia.org

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах