Чоловічі зимові куртки: як правильно вибрати модель

Чоловічі зимові куртки: як правильно вибрати модель - фото

Чоловічі зимові куртки: як правильно вибрати модель - фото

Стиль життя
13 листопада 2023 15:01

Наближаються зимові холоди, і до нового сезону треба бути підготовленим. Про те, як обрати зручний, надійний і водночас стильний верхній одяг, дізнаєтесь зі статті.

Неодмінним атрибутом чоловічого зимового гардеробу є пуховики. Тож ви отримаєте 7 порад, як правильно підібрати якісний пуховик. А також довідаєтесь про інші модні види зимового одягу для чоловіків.

На що звертати увагу, перевіряючи якість пуховика?

Головною перевагою зимового верхнього одягу для чоловіків, як правило, є його функціональність. Тобто виріб має бути міцним, зручним, теплим, стійким до бруду та вологи. Розглянемо ці характеристики детальніше, аби ви могли орієнтуватися під час вибору пуховика.

  1. Якісний наповнювач – запорука збереження тепла та високої зносостійкості виробу. Найбільш якісне співвідношення пуху та пера – 90 до 10 або принаймні 80 до 20. Пух має бути гусячий, качиний або лебединий. Найбільш популярний штучний утеплювач – синтепон. Куртки на його основі не такі довговічні. Та якщо ви зупинилися на цьому наповнювачі, враховуйте: його щільність повинна бути не менше, ніж 250 г на 1 м2.
  2. Підкладка з натуральних матеріалів забезпечить хорошу теплоізоляцію. Найкраще для цього підходить вовна.
  3. Властивості верхньої тканини, з якої виготовлений пуховик, теж мають значення. Вона повинна бути водонепроникною.
  4. Під час оглядання виробу звертайте увагу на шви, якість пришиття ґудзиків та іншої фурнітури. Рівні, акуратні шви, металеві блискавки, які легко застібаються, надійно пришиті кишені свідчать про хорошу якість пуховика. В перші чергу ці риси притаманні брендовим речам.

Щодо розміру, пуховики чоловічі мають свої особливості.

  • Одяг не повинен стикати вас в плечах. Ви маєте вільно рухати руками, зокрема підіймати їх догори та зав’язувати шнурки без зайвих зусиль.
  • Водночас куртка-пуховик має досить добре прилягати до тіла і не бути надто широкою внизу. Тому міряйте речі на теплий светр, кофту чи піджак.
  • Завеликий розмір виглядатиме негарно через складки та буде пропускати холодне повітря, що дуже некомфортно.

Які модні тренди для чоловіків панують у зимовому сезоні?

Сьогодні провідні дизайнери сміливо експериментують з класичними образами. Популярною повсякденною тенденцією став спортивний шик.

Не втрачають актуальності подовжені класичні пуховики та парки з декорованим хутром капюшоном. Вони можуть бути як на блискавці, так і на ґудзиках. Можна обирати й короткі моделі з коміром-стійкою. Дизайн таких курток характеризується широкими прошитими лініями по горизонталі. Парки корисні ще й тим, що містять багато функціональних кишень. А чорні шкіряні куртки допоможуть створити ідеальний діловий образ.

Також досить поширеними є мінімалістичні бомбери з манжетами на рукавах та невеликими комірцями. Такі куртки належать до демісезонних моделей. Як правило, вони не мають капюшонів.

Серед кольорів найбільшим попитом користуються класичний чорний, сірий, темно-синій, оливковий та яскраві – червоний, жовтий, бордовий. Серед відтінків покриття виробу – матовий. Гарним рішенням буде обрати двосторонню модель пухової куртки, яка має з кожної сторони не лише варіації кольору, а й дизайну.

Не зважаючи на те що у дизайні чоловічих образів переважає мінімалізм, популярними стають стьобані фасони та куртки з бавовняними вставками на рукавах чи кишенях.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах