У Запоріжжі готуються до колосальних проблем з опаленням

У Запоріжжі готуються до колосальних проблем із опаленням

У Запоріжжі готуються до колосальних проблем із опаленням - фото: freepik.com

Комуналка
10 червня 2022 18:06

Восени та взимку у Запорізькій області можуть бути серйозні проблеми з опалювальним сезоном. Вже створили штаб із його підготовки.

Як повідомив глава ЗОВА Олександр Старух в інтерв'ю "НВ", проблеми можуть бути колосальними, враховуючи, в якій точці газорозподільної мережі України знаходиться наша область. Але більшу частину цих проблем уже бачать і готуються до них, бо зроблено аналіз ситуації 2014-2015 років на Донбасі.

– Зима буде важка для всіх, вона обов'язково прийде, але нам до того часу не про зиму треба думати. Головне – зібратися з силами та все звільнити. Це головне, бо якщо не звільнимо, то буде набагато важче, – сказав Старух.

Нагадаємо, раніше також Володимир Зеленський попередив, що через війну це буде найважча зима за всі роки незалежності. Поки в країні війна, Україні не продаватиме газ і вугілля за кордон, а все здобуте спрямовуватиме на внутрішні потреби. При цьому країна нарощуватиме можливості експорту електрики, щоб збільшувати валютний виторг і надавати прямий вплив на стабілізацію енергетичної ситуації в країнах-сусідах, які скорочують споживання російських енергоресурсів. Також Зеленський доручив уряду зробити все, щоб наступного опалювального сезону тарифи на газ та електрику не змінилися. За це відповідатиме місцева влада.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах