Стало відомо, чому у Запоріжжі вимикають світло поза графіком

Стало відомо, чому у Запоріжжі вимикають світло поза графіком.

Стало відомо, чому у Запоріжжі вимикають світло поза графіком. Фото: pixabay.com

Комуналка
23 липня 16:30

У Запоріжжі почали вимикати світло у багатоповерхівках, заживлених на одній лінії з об’єктами критичної інфраструктури. Стало відомо, чому у Запоріжжі вимикають світло поза графіком.

Під час брифінгу, спікер ПАТ "Запоріжжяобленерго" Зореслава Цупренко повідомила, що через часті перемикання, коли здійснюється вимкнення і увімкнення черг, обладнання виходить з ладу. Воно не розраховано на такий режим роботи.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вона зазначила, що трапляється, що вмикається черга, а вмикач не спрацьовує. Тоді ремонтна бригад виїздить і лагодить. Тому і ввімкнення енергій затримується на 40 хвилин, годину або півтори.

Ще одна причина порушення графіку - це на підстанціях роблять перемикання.

- Туди треба ще доїхати, то пробки і навіть тривоги стають причинами збою графіків. Бо під час тривоги на підстанціях знаходитись небезпечно, - додала речниця.

Також вона додала, що можливо на якійсь з адрес мало місце аварійне вимкнення, але без конкретної адреси, нажаль, це неможливо з 'ясувати.

За словами Зореслави Цупренко, енергетична ситуація в Запоріжжі покращується. Тривають перепідключення абонентів, ремонтні роботи, а також вимикають вуличне освітлення в Запоріжжі, щоб знизити навантаження на електромережі побутових споживачів.

Наразі середня тривалість відключень світла у Запоріжжі - 7 годин на добу. Ситуація з енергопостачанням стабілізується завдяки зниженню температури повітря та запуску енергоблоків АЕС після ремонтів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах