Оновлені графіки погодинних відключень світла у Запоріжжі на липень

Погодинні графіки відключення світла у Запоріжжі та районі на липень 2024.

Погодинні графіки відключення світла у Запоріжжі та районі на липень 2024. Фото: pexels.com

Комуналка
01 липня 17:29

У Запоріжжі та районі оновили схему застосування графіків погодинних відключень. Стало відомо, хто залишиться без електроенергії у цьому місяці, з 1 по 31 липня.

Як повідомили у "Запоріжжяобленерго", через складну ситуацію в Об’єднаній енергосистемі за вказівкою НЕК "Укренерго" в нашому регіоні дедалі частіше змушені у графіках погодинних відключень застосовувати вимкнення трьох черг одночасно.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За раніше складеною схемою, подекуди перерви між відключеннями для окремих черг становили не більше двох годин.

Тому, аби мінімізувати незручності для споживачів від дії ГПВ, була розроблена нова схема застосування графіків. Вона передбачає наявність енергії протягом не менше, як 4-х годин між вимушеними перервами – у тому числі, за умови вимкнення трьох черг одночасно.

Також Схема демонструє, у який період кожної доби можна розраховувати на наявність світла (білі клітинки у графіку).

- Крім того, Схема передбачає щоденну зміну часу початку/завершення відключення для кожної з черг (із зсувом на годину щодня) та теоретично однакову кількість годин відсутності енергопостачання для кожної з черг, - додали в "Запоріжжяобленерго".

Зазначається, що графіки на наступну добу формуються щовечора відповідно до стану об'єднаної енергосистеми із урахуванням завдання НЕК "Укренерго" на підставі даної схеми.

Якщо таке завдання не передбачатиме застосування усіх трьох черг одночасно протягом цілої доби, тривалість знеструмлень для окремих черг може бути скорочена.

- Акцентуємо: ця Схема відображає ПЕРІОДИ НАЯВНОСТІ ЕНЕРГІЇ. Щодо термінів можливих відключень – просимо слідкувати за графіками, що оприлюднюються на наших інформаційних ресурсах – сайті, телеграм-каналі та фейсбук-сторінці, - наголосили в енергокомпанії.

Графік відключень світла у Запоріжжі на липень 2024Графік відключень світла у Запоріжжі на липень 2024

Графік відключень світла у Запоріжжі на липень 2024Графік відключень світла у Запоріжжі на липень 2024

Графік відключень світла у Запоріжжі на липень 2024Графік відключень світла у Запоріжжі на липень 2024

Графік відключень світла у Запоріжжі на липень 2024Графік відключень світла у Запоріжжі на липень 2024

Більш детально ознайомитися із орієнтовними графіками відключень на липень можна тут.

Черги відключень світла у Запоріжжі: 

Черги відключень по Запорізькому району:

Зазначається, що один і той самий багатоквартирний будинок може бути включений до більш ніж однієї черги, залежно від кількості вводів до цього будинку, оскільки ці вводи заживлені від різних ТП.

Аби допомогти енергетикам утримати ситуацію та запобігти масовим екстреним відключенням закликаємо всіх споживачів зменшити власні обсяги споживання електроенергії та відмовитися від використання енергоємних електроприладів, або ж максимально обмежити користування ними.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах