Найбільш постраждалим від обстрілів регіонам опалення відключатимуть пізніше

Найбільш постраждалим від обстрілів регіонам опалення відключатимуть пізніше -

Найбільш постраждалим від обстрілів регіонам опалення відключатимуть пізніше - фото: rbc.ua

Комуналка
25 березня 13:44

В Україні з кожним днем піднімається температура повітря, наближається закінчення опалювального сезону. Для регіонів, що найбільше постраждали від обстрілів процедура відключення діятиме в окремому порядку.

24 березня в ефірі телемарафону голова правління НЕК Укренерго Володимир Кудрицький повідомив, що рішення щодо закінчення опалювального сезону у деяких областях буде прийматися окремо. Йдеться про регіони, що найбільше постраждали від російських атак.

Кудрицький наголошує, що саме постійна температура повітря вливатиме на швидкість закінчення опалювального сезону. За його словами, при невчасному відключенні, є ризик перевантажити енергосистему.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

- Коли опалювальний сезон закінчується при температурі навколишнього середовища +12 чи +14, то люди іноді догріваються електроприладами і це створює додаткове навантаження на енергосистему, - зазначив голова "Укренерго".

Окремо Кудрицький наголосив, що ризиків для української енергосистеми зараз немає. Імовірний дефіцит буде не критичним.

- Ми на цю тему знаходимось у комунікації з місцевою владою для того, щоб припинення опалювального сезону не створило негативних наслідків для і без того постраждалої енергосистеми того чи іншого регіону, - повідомив він.

Нагадаємо, 22 березня Росія здійснила масовану комбіновану атаку України. Українські об'єкти критичної інфраструктури були пошкоджені через обстріли шахедами та балістичними ракетами.

Зокрема Харків залишився без світла на деякий час, а у ДніпроГЕС росіяни поцілили щонайменше 8 разів, чим спричинили масштабну пожежу. Сильно пошкодженими були і об'єкти у інших областях, деякі з них не підлягають відновленню.

За словами голови "Укренерго", цей обстріл завдав енергосистемі значних збитків. Відповідно до попередніх оцінок, це щонайменше 90 - 100 мільйонів євро.

Володимир Кудрицький також відзначив, що 24 березня вночі ворог активно атакував Дніпропетровщину, зокрема були ушкоджені певні енергетичні об’єкти в Кривому Розі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах