У Запорізькій області очікується найскладніший опалювальний сезон

У Запорізькій області очікується найскладніший опалювальний сезон -

У Запорізькій області очікується найскладніший опалювальний сезон - фото: zoda.gov.ua

Комуналка
26 серпня 2022 13:37

Внаслідок ворожих обстрілів у Запорізькій області без газопостачання залишилися 269 населених пунктів. Цього року в регіоні буде найскладніший опалювальний сезон, тому людей закликають за можливості евакуюватися.

У Запорізькій ОВА розповіли, що через обстріли пошкоджені магістральні газопроводи і на сьогодні без газу залишилися приблизно 570 тисяч людей. Без електрики нині 72 населені пункти, а це більше 50 тисяч людей.

В обласній військовій адміністрації наголосили, що через відсутність газопостачання та величезні ризики залишитися без електропостачання місцевим мешканцям радять евакуюватися. У разі неможливості евакуації необхідно забезпечити резервне опалення з використанням альтернативних газу та електроенергії видів палива. Це може бути вугілля, дрова, пелети.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Мер Мелітополя Іван Федоров розповів, що у місті більше місяця немає газу, з яким пов’язано 95% опалення. За його словами, наразі немає впевненості у тому, що газопостачання відновлять. Наприклад, у Бердянську воно зникло три місяці тому і його подачу досі не відновили. Слова окупантів про будівництво газопроводу з Бердянська – фейк, заявив Федоров.

- До початку опалювального сезону залишається два місяці, тож необхідно по можливості евакуюватись з Мелітополя на підконтрольну Україні територію, – закликав міський голова Мелітополя.

Що стосується підконтрольних територій, то тариф на газопостачання та теплопостачання далишиться на рівні опалювального періоду 2021/2022 року.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах