Чим зайнятися у Запоріжжі з 10 по 14 червня 2024: афіша.
Не нудьгуйте вдома: чим зайнятися у Запоріжжі цього тижня
Дозвілля та їжа
10 червня 13:21
Чим зайнятися у Запоріжжі з 10 по 14 червня 2024: афіша. Фото: wallpapers.99px

Почався новий робочий тиждень, тому ми, за традицією, збираємо добірку класних заходів. Чим можна буде зайнятися у Запоріжжі у будні дні цього тижня – з 10 по 14 червня – читайте в огляді Vgorode.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вистава "Тіні забутих предків"

Вистава "Тіні забутих предків".
Вистава "Тіні забутих предків". Фото: magara.zp.ua

"Тіні забутих предків", повість видатного українського письменника Михайла Коцюбинського, розповідає про історію кохання гуцульських Ромео і Джульєти – дітей двох ворожих сімей Полійчуків та Гутенюків. Ще дітьми вони покохали одне одного і заклялись бути разом хоч і потайки, але назавжди. Та традиції і важка праця відправляє уже юного Іванка на Полонину де він усе літо повинен випасати отару. Саме в цей час фатум вносить свої трагічні корективи – Марічка, гуляючи горами, падає з прірви у стрімкий потік карпатських вод і гине. Повернувшись додому, Іван не застає в живих ні матері, ні Марічки.

Гуцули завжди шанували традиції та мали великий зв’язок з природою, тому і наша вистава – це обряд, що розповідають нам "предки" десь далеко на Полонині сидячи коло ватри.

Автентичний спів, жива музика, обрядові танці, справжнє кохання поринуть вас у світ таємничих Карпат.

Де: Музичний обласний драматичний театр ім. В.Г. Магара

Коли: 10 травня, 17:00

Скільки коштує: 100-220 гривень

Концерт MONATIK

MONATIK продовжує всеукраїнський тур "ART Терапія" та збір коштів на гуманітарну допомогу українцям, що страждають від повномасштабного вторгнення російських військ на території України.

Завдяки нашим воїнам ЗСУ та сильним і незламним українцям артист зустрінеться зі своїми шанувальниками в наших рідних прекрасних сильних містах України. Вже понад рік артист дає не тільки благодійні концерти, завдяки яким вдалося зібрати більше ніж 600 000 євро на потреби ЗСУ та волонтерів, а також постійно виступає на прифронтових територіях для наших військових, лікарів, працівників освіти, ДТЕК та тих, хто щодня відстоює нашу країну на всіх фронтах.

Протягом кожного з концертів будуть додатково проводитися благодійні аукціони та різноманітні спеціальні активності, спрямовані на збір коштів для українців, що будуть реалізовуватися в колаборації з партнерами "Наше радіо", МУЗВАР та Музичний телеканал М1.

Разом зі своєю командою музикант готує безліч сюрпризів на нові композиції, що стали хітами; виступи спеціальних гостей артистів-друзів, а також виконання "відремонтованих" (repaired) легендарних хітів артиста, що так люблять мільйони українців. Тур MONATIK "ART Терапія" проходить за підтримки Центру морально-психологічного забезпечення ЗСУ. Саме тому на кожний з концертів артист особисто запрошує воїнів-героїв, що знаходяться на ротації між боями за наші території, а також сім’ї військовополонених і наших волонтерів.

Де: Запорізький державний цирк

Коли: 10 червня, 18:00

Скільки коштує: 590-1390 гривень

Концерт "Оля Полякова: Все буде добре!"

Співачка вперше від початку повномасштабного вторгнення презентує абсолютно нову концертну програму "Все буде добре" містами України, яку в березні 2023 р. з аншлагами презентувала в столиці.

- Усі пісні 100% українською. Обіцяю, що ви будете здивовані! Програма різноманітна: і лірична, і патріотична, пронизана темою війни та щемливими кадрами з фронту, особистими історіями українських захисників, що стали невід’ємною частиною багатьох номерів. Також особливе місце відведено старим хітам, які перекладені українською. Погоджуюсь, що зараз вони звучать набагато краще оригіналу. Це і "Шльопки", і "Королева Ночі". А деякі з них навіть набули абсолютно нового змісту, такі як: "Номер один" або "Рай на землі". Також ви почуєте треки з мого нового альбому, який я презентую зовсім скоро. Режисером шоу виступив Герман Нєнов, - заявила Оля Полякова.

Де: Запорізький державний цирк

Коли: 11 червня, 18:00

Скільки коштує: 390-990 гривень

Сучасна казка-притча "Людожерчик"

Сучасна казка-притча "Людожерчик".
Сучасна казка-притча "Людожерчик". Фото: magara.zp.ua

Сучасна казка-притча для дорослих за мотивами п’єси С.Лебо

Мати та 6-річний син самотньо живуть у лісі. Мама годує дитину овочами, не тримає речей червоного кольору й робить все, щоб не спровокувати прояви, м'яко кажучи, поганої спадковості сина. Його батько, який давно зник, був людожером. І тому перший похід до школи стає для дитини шоком. Глядач теж не відразу розуміє, що не по роках високий першокласник - наполовину людожер.

Щоб стати людиною хлопчик береться пройти три випробування - провести певний час із півнем (до речі, на прем’єрі буде живий птах), вовком та маленькою дівчинкою (по черзі), не завдавши їм шкоди. Формально випробування він пройде, але є нюанси.

"Це не казка, а, швидше, притча про боротьбу людини із самим собою, про силу подолання. У кожному з нас живе людина і звір, і між ними йде вічна боротьба", – пише про "Людожерчика" Сюзанн Лебо.

І взагалі в цій п'єсі можна знайти масу прихованих і не дуже смислів та психологічних асоціацій, наприклад, із важким дорослішанням

Де: Музичний обласний драматичний театр ім. В.Г. Магара

Коли: 14 червня, 17:00

Скільки коштує: 100-220 гривень

Заняття по арт-терапії

Заняття по арт-терапії.
Заняття по арт-терапії. Фото: freepik.com

Заняття відбуватимуться по понеділках та середах з 10:00 до 11:00 та призначені для дітей віком від 6 до 11 років.
Ця форма творчого самовираження допоможе вашим дітям виявити свої почуття, емоції та думки шляхом малювання, моделювання та інших творчих активностей.

Крім того, арт-терапія сприяє розвитку важливих навичок, таких як самовираження, самосприйняття, зосередженість та покращення емоційного стану.

Зареєструйтесь у Google-формі та отримайте можливість безкоштовно відвідати заняття з арт-терапії.

Де: Центр розвитку "Дитячі мрії" (вулиця Добролюбова, 13)

Коли: 10 та 12 червня з 10:00 до 11:00

Скільки коштує: безкоштовно

Виставка "Фотоклуб "Запоріжжя. 60 років"

Виставка "Фотоклуб "Запоріжжя. 60 років".
Виставка "Фотоклуб "Запоріжжя. 60 років". Фото: zprz.city

Виставка "Фотоклуб “Запоріжжя”. 60 років" - Туристичний інформаційний центр у місті Запоріжжя, локація для проведення арт-подій, виставка запорізьких фотомитців  Заснований понад півстоліття тому, фотоклуб "Запоріжжя" об’єднав талановитих митців, які живуть та надихаються фотографією.   Саме їхні роботи представлені на виставці "Фотоклуб "Запоріжжя". 60 років".

Тут: найвідоміші роботи запорізьких фотомайстрів - членів фотоклубу та Національної спілки фотохудожників України. Кожна їхня світлина - це ціла історія, тісно переплетена з життям міста Запоріжжя і країни. 

Серед них: Олег Бурбовський, Валерій Кошеленко, Євгеній Ком, Володимир Філонов, Володимир Федоров, Тетяна Аверіна, Катя Клочко, Дмитро Смольєнко, Олексій Красовський, Ігор Лавров, Сергій Лавров та інші відомі митці.

Де: ТІЦ (проспект Соборний, 151).

Коли: щоденно, з 09:00 до 18:00

Скільки коштує: безкоштовно. Телефон для довідок: +38(050) 424 2054

Гонки на трасі картодрому - "Monaco"

Гонки на трасі картодрому - "Monaco".
Гонки на трасі картодрому - "Monaco". Фото: facebook.com/kartingzp

Картинг-центр "Монако" розміщується в закритому приміщенні з обладнаною та захищеною гоночною трасою в Шевченківському районі. У картинг-центрі представлені електрокари та бензинові карти, є зона відпочинку. Час для великої компанії потрібно забронювати заздалегідь.

Площа картодрому – 2200 квадратних метрів, довжина траси - 350 метрів. Траса обладнана системою хронометражу KartChrono. Після заїзду кожен відвідувач дізнається про свої показники, час проходження кола та інше. Карти мають максимальну швидкість – 75 км/год.

Де: вулиця Авраменка, 2 (вулиця Вороніна, 1Б) 

Коли: понеділок-п'ятниця з 12:30 до 21:00, субота та неділя з 11:00 до 21:00.

Скільки коштує: від 130 гривень за 10 хвилин

Запис за номер телефону: 0682401010.

Виставка ретро-автомобілів

Виставка ретро-авто у Запоріжжі.
Виставка ретро-авто у Запоріжжі. Фото: zaporizhzhia.city

Цей приватний музей є одним із найбільших в Україні. Тут можна подивитися на ретроавтомобілі, мотоцикли, військову техніку, дитячі коляски. До речі, цікаво буде не лише любителям автомобілів, а й тим, хто хоче зробити круті фотографії. Застрибувати в салони або фоткатись на капоті вам, звичайно, не дозволять. Але поряд з експонатами можна. А ще на вході стоїть синій кабріолет, в який можна залізти та уявити себе акторкою якогось крутого фільму з минулого століття.

Де: Фаетон, музей ретро автомобілів

Коли: щодня з 09:00 до 17:00

Скільки коштує:

  • дорослий квиток – 200 гривень
  • дитячий квиток – 100 гривень
  • індивідуальна екскурсія – 300 гривень
  • дітям до 6 років, ветеранам та учасникам бойових дій вхід безкоштовний.
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах