Не нудьгуйте вдома: чим зайнятися у Запоріжжі у червні 2024 року.
Концерти, вистави й танці: чим зайнятися у Запоріжжі у червні
Дозвілля та їжа
03 червня 14:54
Не нудьгуйте вдома: чим зайнятися у Запоріжжі у червні 2024 року. Фото: wallpapers.99px

Вже почався першший літній місяць в цьому році і тому ми, за традицією, збираємо добірку класних заходів. Чим можна буде зайнятися у Запоріжжі у з 1 по 30 червня – читайте в огляді Vgorode.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вистава "Четверо в одній спальні"

Четверо в одній спальні.
Четверо в одній спальні. Фото з афіші

Класична комедія положень відомого французького комедіографа Марка Камолетті. Вистави за його п'єсами з постійним успіхом точаться на сценах світу.

Незграбна і, на перший погляд, дурна служниця Анна випадково стає центром віртуозно закрученого сюжету.

А в ньому подружня пара, користуючись нагодою, вирішила "освіжити" своє особисте життя та провести кілька днів разом зі своїми коханцями. Звичайно, кожен – окремо, але у своєму сімейному гніздечку. Ось і опиняються тут усі четверо одночасно!

На порозі сімейна катастрофа!

Але за справу береться зовсім не дурна, а дуже хитромудра Ганна! Виявляючи дива винахідливості, вона щомиті "розрулює" загрозливі для всіх ситуації, до того ж зовсім не безкорисливо. Ох, ця Ганна!

Де: Музичний обласний драматичний театр ім. В.Г. Магара

Коли: 7 червня, 17:00

Скільки коштує: 100-220 гривень

Концерт PARFENIUK

Parfeniuk – талановитий, впевнений у собі self-made артист, чиї бенгери швидко підкорюють топ-чарти стрімінгових платформ та радіостанцій.

Серед хітів-мільйонників – треки Провела ескурсію", "Відриваючись", "Долоні", "Мала", "Забий", "Поряд".

Тим часом Parfeniuk їде до Запоріжжя.

Молодий артист реалізує себе на всі 100% - це відкритість і щирість, якої так не вистачає людям. Парфенюк може спокійно співати ідучи по центру Києва, або проїхатись маршруткою, знаючи, що його пісню обов’язково підхоплять. PARFENIUK своїм прикладом просуває українську музику на новий, непізнаний рівень. Тому запрошуємо вас на безпечний концерт у Незламний хаб 7 та 8 червня. 

Де: Незламний хаб "Орбіта" (В'ячеслава Зайцева, 9 КП "Орбіта") 

Коли: 7 та 8 червня, 18:00

Скільки коштує: 500-1000 гривень

"Тарасові сни.Заповіт"

"Тарасові сни.Заповіт".
"Тарасові сни.Заповіт". Фото: teatrmolodi.zp.ua

Як хлопець з простої української родини став Великим Кобзарем? Як сталося, що минають літа, а пророчі слова Тараса Шевченка досі печуть душу? Тарас Григорович Шевченко народився 210 років тому, але повсякчас поруч із нами. Думки й настанови поета звучать надзвичайно актуально. Мужні українські воїни, звільняючи окуповані території, зривають рашистський прапор – і зустрічають пильний погляд Тараса Григоровича, читають його напуття: "Борітеся – поборете, вам Бог помагає!" Україна бореться. Вона знову у вогні, але хоробро б’ється за волю, як заповідав Тарас Григорович. Він залишається з Україною як невіддільна частина її сьогодення. Портрети поета бачимо у графіті на стінах будинків у образі сучасних героїв, у мемах, у соціальних мережах. Усюди звучать вірші поета. Ми вчитуємося в його вірші, листування, записи у щоденнику – і нам відкривається Людина. Справжня людина, без ретуші, без награних емоцій - з пристрастями й недоліками, захопленнями та розчаруваннями – завжди щира! Тарас мріяв бути художником. Був надзвичайно обдарованим. Жив пристрасно й жертовно. Великий Кобзар вдивляється в нас – хто ми, його нащадки? А ми вдивляємося в нього, відкриваючи його наново.

Де: Театр молодого глядача (театр Молоді)

Коли: 8 червня, 16:00

Скільки коштує: 100-250 гривень

VIVA FLAMENCO

Viva Flamenco - фото з афіші

Емоції, ритм, душа Концерт іспанської музики та танцю, на якому Ви відчуєте сильні почуття та отримаєте яскраві враження. Фламенко - це "розпечений сплав" іспанської гітари, глибинного співу та андалусійського танцю.

Фламенко розбурхує кров, забирає в полон... У концерті звучить музика іспанських таверн та кафе кантанте, латиноамериканські, кубинські мотиви, ф'южн, арії Ж. Бізе з опери "Кармен".

Ритми фламенко розтоплять зимові сніги та пристрасно покличуть весну!

Де: Музичний обласний драматичний театр ім. В.Г. Магара

Коли: 9 червня, 16:00

Скільки коштує: 100-220 гривень

Тато в павутинні

Вистава "Тато в павутині".
Вистава "Тато в павутині". Фото: magara.zp.ua

Це не лише вистава, а цілий подарунок любителям гумору!

Гумористична постановка від відомого англійського актора та драматурга Реда Куні. У цій виставі Джон Сміт це - дуже одружений таксист. Має двох дітей, які виросли в різних сім'ях. Його дочка та син познайомилися через інтернет та планують побачитися. Але як тепер тато виплутуватиметься з цієї павутини, яку сам колись сплів? Під час вистави ви поринете та відчуєте на собі всі фарби та почуття головних героїв, які не залишать вас байдужими, і в той же час інтрига не розкриється до останньої секунди вистави.

Де: Театр молодого глядача (театр Молоді)

Коли: 9 червня, 16:00

Скільки коштує: 100-250 гривень

Вистава "Тіні забутих предків"

Вистава "Тіні забутих предків".
Вистава "Тіні забутих предків". Фото: magara.zp.ua

"Тіні забутих предків", повість видатного українського письменника Михайла Коцюбинського, розповідає про історію кохання гуцульських Ромео і Джульєти – дітей двох ворожих сімей Полійчуків та Гутенюків. Ще дітьми вони покохали одне одного і заклялись бути разом хоч і потайки, але назавжди. Та традиції і важка праця відправляє уже юного Іванка на Полонину де він усе літо повинен випасати отару. Саме в цей час фатум вносить свої трагічні корективи – Марічка, гуляючи горами, падає з прірви у стрімкий потік карпатських вод і гине. Повернувшись додому, Іван не застає в живих ні матері, ні Марічки.

Гуцули завжди шанували традиції та мали великий зв’язок з природою, тому і наша вистава – це обряд, що розповідають нам "предки" десь далеко на Полонині сидячи коло ватри.

Автентичний спів, жива музика, обрядові танці, справжнє кохання поринуть вас у світ таємничих Карпат.

Де: Музичний обласний драматичний театр ім. В.Г. Магара

Коли: 10 травня, 17:00

Скільки коштує: 100-220 гривень

Концерт MONATIK

MONATIK продовжує всеукраїнський тур "ART Терапія" та збір коштів на гуманітарну допомогу українцям, що страждають від повномасштабного вторгнення російських військ на території України.

Завдяки нашим воїнам ЗСУ та сильним і незламним українцям артист зустрінеться зі своїми шанувальниками в наших рідних прекрасних сильних містах України. Вже понад рік артист дає не тільки благодійні концерти, завдяки яким вдалося зібрати більше ніж 600 000 євро на потреби ЗСУ та волонтерів, а також постійно виступає на прифронтових територіях для наших військових, лікарів, працівників освіти, ДТЕК та тих, хто щодня відстоює нашу країну на всіх фронтах.

Протягом кожного з концертів будуть додатково проводитися благодійні аукціони та різноманітні спеціальні активності, спрямовані на збір коштів для українців, що будуть реалізовуватися в колаборації з партнерами "Наше радіо", МУЗВАР та Музичний телеканал М1.

Разом зі своєю командою музикант готує безліч сюрпризів на нові композиції, що стали хітами; виступи спеціальних гостей артистів-друзів, а також виконання "відремонтованих" (repaired) легендарних хітів артиста, що так люблять мільйони українців. Тур MONATIK "ART Терапія" проходить за підтримки Центру морально-психологічного забезпечення ЗСУ. Саме тому на кожний з концертів артист особисто запрошує воїнів-героїв, що знаходяться на ротації між боями за наші території, а також сім’ї військовополонених і наших волонтерів.

Де: Запорізький державний цирк

Коли: 10 червня, 18:00

Скільки коштує: 590-1390 гривень

Концерт "Оля Полякова: Все буде добре!"

Співачка вперше від початку повномасштабного вторгнення презентує абсолютно нову концертну програму "Все буде добре" містами України, яку в березні 2023 р. з аншлагами презентувала в столиці.

- Усі пісні 100% українською. Обіцяю, що ви будете здивовані! Програма різноманітна: і лірична, і патріотична, пронизана темою війни та щемливими кадрами з фронту, особистими історіями українських захисників, що стали невід’ємною частиною багатьох номерів. Також особливе місце відведено старим хітам, які перекладені українською. Погоджуюсь, що зараз вони звучать набагато краще оригіналу. Це і "Шльопки", і "Королева Ночі". А деякі з них навіть набули абсолютно нового змісту, такі як: "Номер один" або "Рай на землі". Також ви почуєте треки з мого нового альбому, який я презентую зовсім скоро. Режисером шоу виступив Герман Нєнов, - заявила Оля Полякова.

Де: Запорізький державний цирк

Коли: 11 червня, 18:00

Скільки коштує: 390-990 гривень

Сучасна казка-притча "Людожерчик"

Сучасна казка-притча "Людожерчик".
Сучасна казка-притча "Людожерчик". Фото: magara.zp.ua

Сучасна казка-притча для дорослих за мотивами п’єси С.Лебо

Мати та 6-річний син самотньо живуть у лісі. Мама годує дитину овочами, не тримає речей червоного кольору й робить все, щоб не спровокувати прояви, м'яко кажучи, поганої спадковості сина. Його батько, який давно зник, був людожером. І тому перший похід до школи стає для дитини шоком. Глядач теж не відразу розуміє, що не по роках високий першокласник - наполовину людожер.

Щоб стати людиною хлопчик береться пройти три випробування - провести певний час із півнем (до речі, на прем’єрі буде живий птах), вовком та маленькою дівчинкою (по черзі), не завдавши їм шкоди. Формально випробування він пройде, але є нюанси.

"Це не казка, а, швидше, притча про боротьбу людини із самим собою, про силу подолання. У кожному з нас живе людина і звір, і між ними йде вічна боротьба", – пише про "Людожерчика" Сюзанн Лебо.

І взагалі в цій п'єсі можна знайти масу прихованих і не дуже смислів та психологічних асоціацій, наприклад, із важким дорослішанням

Де: Музичний обласний драматичний театр ім. В.Г. Магара

Коли: 14 червня, 17:00

Скільки коштує: 100-220 гривень

Вистава "Тіні забутих предків"

Вистава "Тіні забутих предків".
Вистава "Тіні забутих предків". Фото: magara.zp.ua

"Тіні забутих предків", повість видатного українського письменника Михайла Коцюбинського, розповідає про історію кохання гуцульських Ромео і Джульєти – дітей двох ворожих сімей Полійчуків та Гутенюків. Ще дітьми вони покохали одне одного і заклялись бути разом хоч і потайки, але назавжди. Та традиції і важка праця відправляє уже юного Іванка на Полонину де він усе літо повинен випасати отару. Саме в цей час фатум вносить свої трагічні корективи – Марічка, гуляючи горами, падає з прірви у стрімкий потік карпатських вод і гине. Повернувшись додому, Іван не застає в живих ні матері, ні Марічки.

Гуцули завжди шанували традиції та мали великий зв’язок з природою, тому і наша вистава – це обряд, що розповідають нам "предки" десь далеко на Полонині сидячи коло ватри.

Автентичний спів, жива музика, обрядові танці, справжнє кохання поринуть вас у світ таємничих Карпат.

Де: Музичний обласний драматичний театр ім. В.Г. Магара

Коли: 22 червня, 17:00

Скільки коштує: 100-220 гривень

Трагікомедія "Горгони"

Вистава "Горгони".
Вистава "Горгони". Фото: magara.zp.ua

"Горгони" – ідеальна історія для театру: це дует двох актрис у поважному віці, які за плечима мають багато спільних драм та конфліктів. Вважайте, що у кожному театрі є прихований або відкритий конфлікт двох примадонн.

За іронією долі, вони знову опиняються у спільному проєкті – фільмі жахів, можливо, останньому у кар’єрі. Особливого бажання брати у ньому участь актриси не мають. Кожна з акторок не лізе за словом у кишеню, тому їх сварки соковиті, темпераментні, емоційні. А боротьба за лідерство часто перетворює кокетливих жінок на горгон.

Та попри все вони йдуть на ризик – це останній шанс повернутися на великі екрани та доторкнутися до колишньої слави.

Постановка про життя та мрії, про театр і кіно, про стосунки та гру, про талант і славу, про те, чого це все варте. І чи варте воно того.

Де: Музичний обласний драматичний театр ім. В.Г. Магара

Коли: 23 червня, 17:00

Скільки коштує: 100-220 гривень

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах