Куди піти у Запоріжжя у п'ятницю ввечері та на вихідних з 17 по 19 травня 2024 року: афіша заходів.
Диван зачекає: чим зайнятися у Запоріжжі у п'ятницю ввечері та на вихідних
Дозвілля та їжа
16 травня 17:26
Куди піти у Запоріжжя у п'ятницю ввечері та на вихідних з 17 по 19 травня 2024 року: афіша заходів. Фото: bodo.ua

Вже час планувати, чим займатиметеся цього вікенду. Vgorode зібрав цікаві заходи, що відбудуться у Запоріжжі з 17 по 19 травня 2024 року.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Концерт YAKTAK

Диван зачекає: чим зайнятися у Запоріжжі у п'ятницю ввечері та на вихідних

Запоріжжя, зустрічайте! Великий сольний концерт талановитого та харизматичного YAKTAK! Голос, який закохує з перших нот.

YAKTAK - це поп, реп, рок в одному поєднанні.
Особливості пісням додає гітара, в кожну композицію вона одягається в образ, який перегукується із піснею.

Ціль артиста - витіснити ворожі треки зі всіх топ чартів, що йому чудово вдається, адже пісні "Не мовчи", "Чекає вдома", "Уночі", "Порічка", "Ти така вродлива", "В пустій кімнаті", "Нижча зростом" та багато інших з легкістю залітають в тренди YouTube, збирають мільйони переглядів та завойовують серця слухачів.

Концерт є благодійним, адже частина коштів буде відправлена на допомогу ЗСУ.

Продаж квитків за посиланням.

Де: Запорізький державний цирк

Коли: 18 травня, 18:00

Ціна: 390-990 гривень

Музична вистава "Наша Наталка, або Що ви кажете про любов?"

Музична вистава "Наша Наталка, або Що ви кажете про любов?".
Музична вистава "Наша Наталка, або Що ви кажете про любов?". Фото: concert.ua

Звісно, ви чули історію про гарну дівчину Наталку. Вона вірно чекала свого любого Петруся, який подався за моря на заробітки та й пропав – жодної чутки про нього, жодної звісточки. Може, забув про кохану та про свої обіцянки? Не знала Наталка, що й думати... А тут іще докори матері, бо відбою нема від женихів: тахтаулівський дяк, волосний писар, підканцелярист Скоробрешенко – "всі розумні, зажиточні та чесні". На Наталчину біду, посватався до неї навіть сам пан возний Тетерваковський – заможний і поважний. Виборний села Макагоненко взявся допомогти возному умовити Терпилиху, мати Наталки, та й саму Наталку. "Ну то й що, що старий, але ж багатий", - переконувала Наталку Терпелиха. Не витримала дівчина дорікань матері - дала згоду. Вже й рушники пов’язали, як раптом з’явився Петро. Отут і починається найцікавіше...
 
Знайома історія та й вічна, мабуть. Що переможе: гроші чи любов? Користь і змова чи щире кохання?
Цю п’єсу Іван Котляревський написав у 1819 році. Вона давно стала класикою української драматургії. Не порахувати, скільки разів ставили її на різних сценах, де вона мала шалений успіх. Та з часом, ніби мохом, обросла стереотипами. Режисер Геннадій Широченко узявся оновити стару історію, надати їй сучасного звучання, ввести в неї нинішні ритми та поняття і проявити те, що пішло у тінь, стерлося. Грають у спектаклі молоді, талановиті й завзяті актори, які не дадуть вам нудьгувати, бо з істинним українським гумором розіграють вічну історію кохання.

Де: Запорізький академічний обласний театр юного глядача

Коли: 17 травня, 16:00

Скільки коштує: 90-150 гривень

За двома зайцями

За двома зайцями.
За двома зайцями. Кадр із фільму

І цього натовпу виділяється лише віртуозний аферист – Свирид Голохвастов. Своєю появою він порушує "звичний", "приємний" та "комфортний" світ кожного з героїв цієї історії. Але й він прагне лише до задоволень, тому в гонитві за ними він уміло маніпулює оточуючими, спритно підлаштовуючи обставини під себе.

Голохвастов вирішується на відчайдушну авантюру заради грошей. Хто тільки не буде замішаний у цьому круговерті: батьки, друзі, куми, свати, сусіди і навіть Ви!

Де: Музичний обласний драматичний театр ім. В.Г. Магара

Коли: 17 травня, 17:00

Скільки коштує: 100-220 гривень

Концерт Тараса Петриненко, Тетяни Горобець та гурту "Гроно"

Народні артисти України Тарас Петриненко і Тетяна Горобець та гурт “Гроно” запрошують вас на ювілейний концерт з нагоди 70-річчя маестро.

Великий сольний концерт Тараса Петриненка, за участі Тетяни Горобець та гурту "Гроно". Тарас Петриненко – справжня легенда української музики та національної ідентичності. Саме він є автором та виконавцем неофіційного гімну України та багатьох інших пісень про любов до рідного краю, а Президент Володимир Зеленський нагородив його найвищою відзнакою "Національна легенда".

Де: Запорізька обласна філармонія ім. Глінки

Коли: 17 травня, 18:00

Скільки коштує: 300-750 гривень

П'єса "Чай з м'ятою або лимоном"

Чай з м'ятою чи лимоном.
Чай з м'ятою чи лимоном. Фото: magara.zp.ua

П'єса створена двома авторами Даніелем Наварро та Патріком Одекером і це одна з найуспішніших французьких комедій за останні 25 років. Написана на початку 90-х комедія зіграна тисячі разів у різних театрах світу, а в 2011 році була удостоєна вищої театральної нагороди Франції - премії Мольєра, як найкраща комедійна вистава.

"Чай з м'ятою або лимоном" – приклад ситуації "театр у театрі". Спочатку ми бачимо трупу, яка репетирує за кілька днів до прем'єри бульварну п'єсу епохи кінця 19 століття, в якій задіяно "класичний" набір героїв – джентльмен-грабіжник, злодій, коханець, віддана людина, слуга.

Протягом розвитку подій у п'єсі перед нами постають актори театральної трупи, відносини між якими "наелектризовані" так, що "летять іскри" буквально.

Французькі критики попереджають, що на цій виставі необхідно приготувати носові хустки, тому що ви плакатимете від сміху від початку і до самого фіналу.

Де: Музичний обласний драматичний театр ім. В.Г. Магара

Коли: 18 травня, 16:00

Скільки коштує: 100-220 гривень

Вистава Ladies’ Night

Вистава Ladies’ Night.
Вистава Ladies’ Night. Фото: theatre.com.ua

Шестеро давніх друзів виявилися безробітними - закрився місцевий металургійний комбінат. Грошей немає, роботи не передбачається, в сім'ях розлад. Що робити? Котитися повільно в прірву? І тут на очі потрапляє оголошення про виступи для дам - вхід 200 доларів. Нічого собі! Це ж скільки можна отримати? З сміху і приколів виникає божевільна ідея - створити з бригади металургів групу, танцюючу стриптиз! Ніхто з них ніколи не танцював. Навчитися, перетворитися і потім вийти на публіку?! Маячня! А може все-таки спробувати?

Де: Запорізький академічний обласний театр юного глядача

Коли: 18 травня, 16:00

Скільки коштує: 100-250 гривень

Цирк "Шоу-WOW"

Цирк, цирк, цирк - фото zaporizhzhia.city
Цирк, цирк, цирк - фото zaporizhzhia.city

Програма виконана в найкращих традиціях українського цирку та неповторного українського гумору, що, в такі важки для нашої країни часи і підкреслює внутрішню силу нашого народу.

Жонглери, акробати, илюзіонисти, дресирувальникі, фігурісти і, звичайно, клоуни. Це, та багато іншого чекає на глядачів вже із цієї суботи.

Де: Запорізький державний цирк

Коли: 18 та 19 травня, 16:00

Ціна: 100-500 гривень

Дитяча вистава "Україна - це МИ!"

Дитяча вистава "Україна - це МИ!".
Дитяча вистава "Україна - це МИ!". Фото: teatrmolodi.zp.ua

Багато шляхів доведеться подолати дітям, аби зібрати потрібне. Вони опиняться і на величних вершинах Карпат, і в безкраїх південних степах. Допоможуть Водянику розплести річки України, а веселий, життєрадісний Чугайстер їх добряче налякає. Чимало пригод та неймовірних зустрічей трапиться на їхньому шляху. Рішучість, сміливість, гострий розум та добрі справи допоможуть дітям подолати усі перешкоди, але до Повітрулі, яка наказала їм вирушити у мандрівку в невідоме, вони повернуться… лише з однією ягідкою. Чи врятує вона Вернигору? Про це глядачі дізнаються, тільки переглянувши виставу. Треба зауважити, що безпосередню участь в усіх сценічних подіях братимуть глядачі вистави, саме від їхньої кмітливості залежить успіх мандрівки.
 
Динамічна пригодницька вистава, весела та пізнавальна, з перетвореннями, із заплутаними обставинами та несподіваними рішеннями захопить дітей, розкриє перед ними міфологічний світ України, красу та самобутність української спадщини, покаже дивовижних героїв, навчить шанувати та пишатися рідною країною – славетною Україною.

Де: Театр молодого глядача (театр Молоді)

Коли: 19 травня, 11:00

Скільки коштує: 100 гривень

Вистава "Обережно - жінки!"

Вистава "Обережно - жінки!".
Вистава "Обережно - жінки!". Фото: magara.zp.ua

Мелодраматична комедія. Вистава, під час якої глядачі плачуть, сміються і навіть впізнають себе.

Це історія про художника, який дуже любить жінок та зустрічається з трьома одночасно. Вони, звісно, ​​не знають про існування одне одного. Тому приходять на побачення до свого коханого за розкладом – у певний день та час. Але одного разу всі троє зустрічаються у квартирі коханого. Ображені жінки в шоці, а сам художник опиняється на межі життя та смерті. Рекомендований вік – старше 16 років.

Де: Музичний обласний драматичний театр ім. В.Г. Магара

Коли: 19 травня, 16:00

Скільки коштує: 100-220 гривень

Концерт гурту ADAM 

ADAM - популярний Київський неосоул гурт, заснований у 2014 році саундпродюсером Мішей Клименко та його дружиною Сашей Норовою. Свого часу проект увійшов до переліку найбільш успішних музичних стартерів країни.

Головною натхненницею робіт гурту є чарівна Саша. Концерти ADAM - це якісна музика, чуттєві тексти , яскраві образи , харизматичне виконання - разом: музичний перформенс у виконані талановитих людей.

Де: Запорізька обласна філармонія ім. Глінки

Коли: 19 травня, 18:00

Скільки коштує: 450-790 гривень

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах