Не нудьгуйте вдома: чим зайнятися у Запоріжжі з 13 по 17 травня 2024.
Не нудьгуйте вдома: чим зайнятися у Запоріжжі цього тижня
Дозвілля та їжа
13 травня 10:55
Не нудьгуйте вдома: чим зайнятися у Запоріжжі з 13 по 17 травня 2024. Фото: wallpapers.99px

Почався новий робочий тиждень, тому ми, за традицією, збираємо добірку класних заходів. Чим можна буде зайнятися у Запоріжжі у будні дні цього тижня – з 13 по 17 травня – читайте в огляді Vgorode.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Заняття по арт-терапії

Заняття по арт-терапії.
Заняття по арт-терапії. Фото: freepik.com

Заняття відбуватимуться по понеділках та середах з 10:00 до 11:00 та призначені для дітей віком від 6 до 11 років.
Ця форма творчого самовираження допоможе вашим дітям виявити свої почуття, емоції та думки шляхом малювання, моделювання та інших творчих активностей.

Крім того, арт-терапія сприяє розвитку важливих навичок, таких як самовираження, самосприйняття, зосередженість та покращення емоційного стану.

Зареєструйтесь у Google-формі та отримайте можливість безкоштовно відвідати заняття з арт-терапії.

Де: Центр розвитку "Дитячі мрії" (вулиця Добролюбова, 13)

Коли: 13 та 15 травня з 10:00 до 11:00

Скільки коштує: безкоштовно

Концерт "Академічний симфонічний оркестр: Богдана Півненко"

На одній сцені виступатимуть академічний симфонічній оркестр і відома скрипалька, народна артистка України Богдана Півненко та молоді таланти - лауреати ХХІ конкурсу "Акорди Хортиці". В музичному світі Богдану Півненко знають не лише як талановиту скрипальку, а й як генеральну директорку та художню керівницю національного ансамблю солістів "Київська камерата".

З початку повномасштабного вторгнення колектив проводить активну концертну діяльність, популяризуючи національне мистецтво за кордоном. З шаленим успіхом пройшов один з останніх концертів "Київської камерати" у легендарному Carnegie Hall у Нью-Йорку, який став яскравою презентацією творів українських композиторів. Один з цих творів – "Фантазія на тему відомої пісні "Besame Mucho" композитора Володимира Зубицького-прозвучить на сцені Запорізької філармонії.

Богдана Півненко є незмінною головою журі Міжнародного конкурсу-фестивалю дитячого та юнацького виконавського мистецтва "Акорди Хортиці". Запорізька обласна філармонія більше двадцяти років гостинно приймає на своїй сцені обдаровану молодь з різних країн світу. Свою майстерність продемонструють і обдаровані діти Запоріжжя - Кісенко Родіон (саксофон), Ільченко Ілля (маримба), Прокоф’єва Марія (скрипка), Григорян Аріна та Мартиненко Василіса (фортепіано) та Тішин Дмитро (фагот) з м.Дніпро і Зульфікар Софія (скрипка) м. Хмельницький.

Де: Запорізька обласна філармонія ім. Глінки

Коли: 15 травня, 17:00

Скільки коштує: 150 гривень

Концерт "Зоряні зустрічі. АКАПіТ "Запорожці"

Мистецька візитівка Запоріжжя – академічний козацький ансамбль пісні і танцю "Запорожці" Запорізької обласної філармонії – гордість козацького краю! У колективі вже багато років працює плеяда справжніх зірок, яскравих особистостей і професіоналів, які закохані у свою справу! З року в рік репертуар ансамблю розширюється, а творчі проєкти стають яскравішими, динамічнішими та креативнішими.

16 травня артисти презентують своїм шанувальникам нову музичну програму "Зоряні зустрічі!", наповнену різнобарвною палітрою музичних цікавинок. У концерті прозвучать українські народні пісні, твори сучасних композиторів про рідну неньку-Батьківщину, загадкову людську долю та ніжне кохання.

Сольні виступи, яскраві дуети та тріо, професійний вокал, хореографія та, звісно ж, висока професійна майстерність виконання не залишать глядачів байдужими і подарують багату палітру незрівняних емоцій!

Запальна енергетика української душі, віртуозність та оригінальна інтерпретація популярних пісень та музичних композицій чекає на слухачів на "Зоряних зустрічах"!

Де: Запорізька обласна філармонія ім. Глінки

Коли: 16 травня, 17:00

Скільки коштує: 150-200 гривень

Музична вистава "Наша Наталка, або Що ви кажете про любов?"

Музична вистава "Наша Наталка, або Що ви кажете про любов?".
Музична вистава "Наша Наталка, або Що ви кажете про любов?". Фото: concert.ua

Звісно, ви чули історію про гарну дівчину Наталку. Вона вірно чекала свого любого Петруся, який подався за моря на заробітки та й пропав – жодної чутки про нього, жодної звісточки. Може, забув про кохану та про свої обіцянки? Не знала Наталка, що й думати... А тут іще докори матері, бо відбою нема від женихів: тахтаулівський дяк, волосний писар, підканцелярист Скоробрешенко – "всі розумні, зажиточні та чесні". На Наталчину біду, посватався до неї навіть сам пан возний Тетерваковський – заможний і поважний. Виборний села Макагоненко взявся допомогти возному умовити Терпилиху, мати Наталки, та й саму Наталку. "Ну то й що, що старий, але ж багатий", - переконувала Наталку Терпелиха. Не витримала дівчина дорікань матері - дала згоду. Вже й рушники пов’язали, як раптом з’явився Петро. Отут і починається найцікавіше...
 
Знайома історія та й вічна, мабуть. Що переможе: гроші чи любов? Користь і змова чи щире кохання?
Цю п’єсу Іван Котляревський написав у 1819 році. Вона давно стала класикою української драматургії. Не порахувати, скільки разів ставили її на різних сценах, де вона мала шалений успіх. Та з часом, ніби мохом, обросла стереотипами. Режисер Геннадій Широченко узявся оновити стару історію, надати їй сучасного звучання, ввести в неї нинішні ритми та поняття і проявити те, що пішло у тінь, стерлося. Грають у спектаклі молоді, талановиті й завзяті актори, які не дадуть вам нудьгувати, бо з істинним українським гумором розіграють вічну історію кохання.

Де: Запорізький академічний обласний театр юного глядача

Коли: 17 травня, 16:00

Скільки коштує: 90-150 гривень

За двома зайцями

За двома зайцями.
За двома зайцями. Кадр із фільму

І цього натовпу виділяється лише віртуозний аферист – Свирид Голохвастов. Своєю появою він порушує "звичний", "приємний" та "комфортний" світ кожного з героїв цієї історії. Але й він прагне лише до задоволень, тому в гонитві за ними він уміло маніпулює оточуючими, спритно підлаштовуючи обставини під себе.

Голохвастов вирішується на відчайдушну авантюру заради грошей. Хто тільки не буде замішаний у цьому круговерті: батьки, друзі, куми, свати, сусіди і навіть Ви!

Де: Музичний обласний драматичний театр ім. В.Г. Магара

Коли: 17 травня, 17:00

Скільки коштує: 100-220 гривень

Концерт Тараса Петриненко, Тетяни Горобець та гурту "Гроно"

Народні артисти України Тарас Петриненко і Тетяна Горобець та гурт “Гроно” запрошують вас на ювілейний концерт з нагоди 70-річчя маестро.

Великий сольний концерт Тараса Петриненка, за участі Тетяни Горобець та гурту "Гроно". Тарас Петриненко – справжня легенда української музики та національної ідентичності. Саме він є автором та виконавцем неофіційного гімну України та багатьох інших пісень про любов до рідного краю, а Президент Володимир Зеленський нагородив його найвищою відзнакою "Національна легенда".

Де: Запорізька обласна філармонія ім. Глінки

Коли: 17 травня, 18:00

Скільки коштує: 300-750 гривень

Крита ковзанка ICE POINT

Нова льодова арена ICE POINT.
Нова льодова арена ICE POINT. Фото: instagram.com/ice_point.zp

Адреса та телефон:

ICE POINT знаходиться за адресою вулиця Сєдова, 5 (одразу за райадміністрацією Вознесенівського району). Телефон для довідок: +38 (066)-907-47-66.

Графік роботи:

  • у будні – з 12:00 до 20:00.
  • у визідні та свята – з 10:00 до 22:00.

Ціни на катання з понеділка по п'ятницю:

  • 100 гривень – дитячий (до 12 років);
  • 180 гривень – студентський;
  • 250 гривень – дорослий;
  • 200 гривень – безліміт дитячий;
  • 250 гривень – безліміт дорослий;
  • 250 гривень – 45 хвилин із інструктором (+38 068 458 01 59).

Ціни на катання на суботу та неділю:

  • 150 гривень – дитячий (до 12 років);
  • 230 гривень – студентський;
  • 250 гривень – дорослий;
  • 250 гривень – безліміт дитячий;
  • 350 гривень – безліміт дорослий;
  • 250 гривень – 45 хвилин із інструктором (+38 068 458 01 59).

На території також є food-зона та coffee point з гарячими напоями та їжею.

Виставка ретро-автомобілів

Виставка ретро-авто у Запоріжжі.
Виставка ретро-авто у Запоріжжі. Фото: zaporizhzhia.city

Цей приватний музей є одним із найбільших в Україні. Тут можна подивитися на ретроавтомобілі, мотоцикли, військову техніку, дитячі коляски. До речі, цікаво буде не лише любителям автомобілів, а й тим, хто хоче зробити круті фотографії. Застрибувати в салони або фоткатись на капоті вам, звичайно, не дозволять. Але поряд з експонатами можна. А ще на вході стоїть синій кабріолет, в який можна залізти та уявити себе акторкою якогось крутого фільму з минулого століття.

Де: Фаетон, музей ретро автомобілів

Коли: щодня з 09:00 до 17:00

Скільки коштує:

  • дорослий квиток – 200 гривень
  • дитячий квиток – 100 гривень
  • індивідуальна екскурсія – 300 гривень
  • дітям до 6 років, ветеранам та учасникам бойових дій вхід безкоштовний.
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах