Не нудьгуйте вдома: чим зайнятися у Запоріжжі у березні 2024.
Концерти, вистави та стендап: чим зайнятися у Запоріжжі у березні
Дозвілля та їжа
28 лютого 16:38
Не нудьгуйте вдома: чим зайнятися у Запоріжжі у березні 2024. Фото: istockphoto.com

Вже починається останній місяць зими, тому ми, за традицією, збираємо добірку класних заходів. Чим можна буде зайнятися у Запоріжжі у з 1 по 31 березня – читайте в огляді Vgorode.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вистава "Мафія та... sentiments"

Вистава "Мафія та... sentiments".
Вистава "Мафія та... sentiments". Фото: teatrmolodi.zp.ua

Бути другом і адвокатом мафіозі – справа не проста. А якщо ще закохатися в його доньку… О! Це вже пахне порохом!
Зранку все пішло шкереберть: кохана затрималася, у ванній протікання - залило квартиру сусіда знизу, він вимагає компенсації. А на додачу з’являється Карлос - "отець" мафії та батько подруги, в одній особі.
Гроші, мафія, поліція, любов, зрада, сподівання... Героям комедії доводиться непросто! А глядачам, навпаки, дуже весело спостерігати, як вони викручуються зі, здається, безнадійного становища.
Плутанина і комічні ситуації розв’яжуться найнесподіванішим чином.

Де: Запорізький академічний обласний театр юного глядача

Коли: 1 березня, 16:00

Скільки коштує: 80-200 гривень

Інтерактивна ігрова програма для дітей "Веселі пірати"

Інтерактивна ігрова програма для дітей "Веселі пірати".
Інтерактивна ігрова програма для дітей "Веселі пірати". Фото: kidcity.com.ua

Веселі пірати виходять в бій, беруть ворога на абордаж - і перемагають! Запрошують всіх охочих до цікавої та жвавої гри. 

Де: Театр молодого глядача (театр Молоді)

Коли: 2 та 31 березня, 11:00

Скільки коштує: 60 гривень

Дитяча вистава "Україна - це МИ!"

Дитяча вистава "Україна - це МИ!".
Дитяча вистава "Україна - це МИ!". Фото: teatrmolodi.zp.ua

Багато шляхів доведеться подолати дітям, аби зібрати потрібне. Вони опиняться і на величних вершинах Карпат, і в безкраїх південних степах. Допоможуть Водянику розплести річки України, а веселий, життєрадісний Чугайстер їх добряче налякає. Чимало пригод та неймовірних зустрічей трапиться на їхньому шляху. Рішучість, сміливість, гострий розум та добрі справи допоможуть дітям подолати усі перешкоди, але до Повітрулі, яка наказала їм вирушити у мандрівку в невідоме, вони повернуться… лише з однією ягідкою. Чи врятує вона Вернигору? Про це глядачі дізнаються, тільки переглянувши виставу. Треба зауважити, що безпосередню участь в усіх сценічних подіях братимуть глядачі вистави, саме від їхньої кмітливості залежить успіх мандрівки.
 
Динамічна пригодницька вистава, весела та пізнавальна, з перетвореннями, із заплутаними обставинами та несподіваними рішеннями захопить дітей, розкриє перед ними міфологічний світ України, красу та самобутність української спадщини, покаже дивовижних героїв, навчить шанувати та пишатися рідною країною – славетною Україною.

Де: Театр молодого глядача (театр Молоді)

Коли: 3 березня, 11:00

Скільки коштує: 100 гривень

Вистава "Ісіда в Таврії"

Вистава "Ісіда в Таврії".
Вистава "Ісіда в Таврії". Фото: teatrmolodi.zp.ua

Жінка їде в старенькій "Таврії" на окуповані р*с*янцями території. Часом вона бере пасажирів і слухає їхні історії, а часом - лишається на самоті з дорогою і думками.

Небезпека війни і щасливі спогади з минулого. Нестримна лють на ворогів і жага до життя. Її біль відчутний на дотик, а її енергія та сила кохання надихають інших.

Вона лікарка, волонтерка чи, може, військова? Ким тільки не вважають цю жінку її пасажири. Звісно, ніхто з них не знає, що звати її Ісіда і що вона їде дорогами війни заради коханого Осіріса...

Прадавній єгипетський міф про богиню, що воскресила свого коханого чоловіка, на диво близький нам, сучасним українкам та українцям, які щодня хвилюються за своїх рідних, рятують і захищають їх. Які щодня виборюють своє священне право жити щасливими на рідній землі.

Де: Театр молодого глядача (театр Молоді)

Коли: 3 березня, 16:00

Скільки коштує: 100 гривень

Вистава-комедія "Примадонни"

Вистава "Примадонни". Фото: theatre.com.ua
Вистава "Примадонни". Фото: theatre.com.ua

 Двоє молодих акторів в безгрошів'ї. Вони ладні на будь-яку роль, але у театри їх не запрошують. Доведеться грати в житті! Ще й  "племінниць" старенької, яка хоче передати всі статки небожам, але бачила їх лише крихітками. Тому розшукує родичок, як може. Осі дві кралечки ніби і знайшлися. Але це тільки початок цілого водоспаду перевтілень та шалених подій у гонитві за спадком.

Де: Театр молодого глядача (театр Молоді)

Коли: 8 березня, 16:00

Скільки коштує: 80-200 гривень

"Великий Святковий Стендап Концерт"

"Великий Святковий Стендап Концерт".
"Великий Святковий Стендап Концерт". Фото: concert.ua

Великий Святковий Стендап - це івент, який обіцяє вам незабутній досвід сміху і розваг! Це місце, де досвідчені стендап-коміки зберуться, щоб розірвати зал сміхом і зарядити вас позитивною енергією.

Де: Палац культури "Орбіта"

Коли: 8 березня, 17:00

Скільки коштує: 100-600 гривень

Дитяча вистава "Одного разу в лісі"

Дитяча вистава "Одного разу в лісі".
Дитяча вистава "Одного разу в лісі". Фото: teatrmolodi.zp.ua

Це історія про пташеня, який пустився самостійно освоювати світ. Але на шляху завжди можна зустрітися не тільки з добрими істотами, але і з підступними і злими. Звичайно, на допомогу пташеня вчасно прийдуть мама і тато.
 
Вистава на екологічну тему захопить дітей грою акторів, фантазією, інтерактивом і змусить задуматися про те, що природу необхідно берегти і про те, що кожен відповідає за те, яким ми залишимо Землю нащадкам.

Де: Театр молодого глядача (театр Молоді)

Коли: 9 та 30 березня, 11:00

Скільки коштує: 100 гривень

"Тарасові сни.Заповіт"

"Тарасові сни.Заповіт".
"Тарасові сни.Заповіт". Фото: teatrmolodi.zp.ua

Як хлопець з простої української родини став Великим Кобзарем? Як сталося, що минають літа, а пророчі слова Тараса Шевченка досі печуть душу? Тарас Григорович Шевченко народився 210 років тому, але повсякчас поруч із нами. Думки й настанови поета звучать надзвичайно актуально. Мужні українські воїни, звільняючи окуповані території, зривають рашистський прапор – і зустрічають пильний погляд Тараса Григоровича, читають його напуття: "Борітеся – поборете, вам Бог помагає!" Україна бореться. Вона знову у вогні, але хоробро б’ється за волю, як заповідав Тарас Григорович. Він залишається з Україною як невіддільна частина її сьогодення. Портрети поета бачимо у графіті на стінах будинків у образі сучасних героїв, у мемах, у соціальних мережах. Усюди звучать вірші поета. Ми вчитуємося в його вірші, листування, записи у щоденнику – і нам відкривається Людина. Справжня людина, без ретуші, без награних емоцій - з пристрастями й недоліками, захопленнями та розчаруваннями – завжди щира! Тарас мріяв бути художником. Був надзвичайно обдарованим. Жив пристрасно й жертовно. Великий Кобзар вдивляється в нас – хто ми, його нащадки? А ми вдивляємося в нього, відкриваючи його наново.

Де: Театр молодого глядача (театр Молоді)

Коли: 9, 17 та 30 березня, 16:00

Скільки коштує: 90-220 гривень

Вистава "Сто тисяч"

Вистава "Сто тисяч".
Вистава "Сто тисяч". Фото: teatrmolodi.zp.ua

Всі думки головного героя трагікомедії Герасима Калитки крутяться навколо одного: як дістати грошей, щоб скупити навколо всю землю. Він змушує працювати день та ніч і рідних, і наймитів. Він готовий битися до крові, аби не віддати гроші… Одне слово – одержимий! Калитка прагне швидко розбагатіти, але він переконаний, що чесним шляхом заробити неможливо. В освіту він не вірить, зверхньо ставиться до ерудованих людей, гадаючи, що наука – це дурня, яка грошей не приносить. Заради наживи він здатний піти на будь-яку аферу. І душі не пожалкує, "бо без душі, мабуть, легше, ніж без грошей", - говорить один із персонажів п’єси.

В інтерпретації молодого режисера Генадія Широченко відомий твір заграв новими фарбами, викликає безліч асоціацій із сьогоденням та підштовхує глядача до роздумів. У виставі не буде "шароварщини". Не буде й етнографічної ілюстрації з життя селян кінця ХІХ століття, оскільки йдеться про людину як таку - незалежно від її національності. Публіка побачить дивовижну містичну історію, бо коли когось охоплює шалена пристрасть, то обов’язково з’явиться таємнича сила, що потягне за собою.

Де: Запорізький академічний обласний театр юного глядача

Коли: 29 березня, 16:00

Скільки коштує: 80-200 гривень

"Improve & Stand Up - Володимир Шумко & Лєра Мандзюк"

"Improve & Stand Up - Володимир Шумко & Лєра Мандзюк"
"Improve & Stand Up - Володимир Шумко & Лєра Мандзюк"

Вова Шумко і Лєра Мандзюк з імпровізаційним стендапом! Оті нарізочки в Тік Ток, цитатки і життєві монологи, які ви так любите – все завдяки їх почуттю гумору. Це ті самі коміки на ютубчику, під яких ти снідаєш, засинаєш, підіймаєш собі настрій і робиш будь-який вечір кращим! А наживо – взагалі "вогінь"! Багато гострих жартів, взаємодія із глядачами, трохи лаж? (Чур в Тік Ток не постити). Свіженький, актуальний, імпровізований сарказм. Смакота.

Лєра Мандзюк – учасниця "Жіночого Кварталу" та декількаразова переможниця "Розсміши коміка". Її стендапи цитують, її жарти тримають українців на позитивній стороні життя!

Вова Шумко – актор театру студії "Чорний Квадрат", учасник "Жіночого Кварталу", "Ліги сміху", до біса харизматичний актор та майстер імпровізації. Власне, кількість переглядів IMPROV & STAND-UP на YouTube говорять самі за себе.

Так от, любиш якісний гумор? Приходь! - вечір неймовірних історій з його життя - інтерактивна комунікація з Вовою та Лєрою - настрій. Головне – гарний настрій

Де: Запорізька обласна філармонія ім. Глінки

Коли: 13 березня, 18:00

Скільки коштує: 450-850 гривень

Вистава Ladies’ Night

Вистава Ladies’ Night.
Вистава Ladies’ Night. Фото: theatre.com.ua

Шестеро давніх друзів виявилися безробітними - закрився місцевий металургійний комбінат. Грошей немає, роботи не передбачається, в сім'ях розлад. Що робити? Котитися повільно в прірву? І тут на очі потрапляє оголошення про виступи для дам - вхід 200 доларів. Нічого собі! Це ж скільки можна отримати? З сміху і приколів виникає божевільна ідея - створити з бригади металургів групу, танцюючу стриптиз! Ніхто з них ніколи не танцював. Навчитися, перетворитися і потім вийти на публіку?! Маячня! А може все-таки спробувати?

Де: Запорізький академічний обласний театр юного глядача

Коли: 15 та 22 березня, 16:00

Скільки коштує: 90-220 гривень

"Скажи мені правду, мон амур!"

"Скажи мені правду, мон амур!".
"Скажи мені правду, мон амур!". Фото: zprz.city

Зізнайтеся: вам доводилося брехати? Щиро кажучи, таке трапляється з кожним і... майже щодня. Маленька-велика, рятівна, вимушена, "во благо"... Кому взагалі ваша "неправда" нашкодила? Та чи потрібна взагалі "ваша правда"? І погодьтесь, часом вигадка краще за прямолінійність, яку інколи називають голою правдою. Головний герой п’єси Флоріана Зеллера віртуозний, успішний… брехун?! Ні, він зовсім не брехун. Він вважав, що "рятує світ", бо "без брехні людство б загинуло". Принаймні, доки сам не потрапив у круговерть полуправди-брехні-недомовки. Так хто кому бреше? Голова йде обертом. Культовий французький драматург Флоріан Зеллер створив дивовижну комедію. На наших очах фривольна п’єса про сімейні зради перетворюється на захопливу гру "правда-брехня". Герої вистави настільки натхненно брешуть, що ви швидко, а головне - із задоволенням заплутаєтесь. Це наш, панове, кумедний, любий, химерний світ! Та, на жаль, інколи настає день, коли конче потрібно відокремити гру від реальності, флірт від кохання, забаву від життєвої драми. Хоча це може зруйнувати такий гарний порядок, який учасники приголомшливої історії самі для себе встановили.

Де: Запорізький академічний обласний театр юного глядача

Коли: 16 та 31 березня, 16:00

Скільки коштує: 90-220 гривень

Музичний спектакль "У пошуках Дракона"

Музичний спектакль "У пошуках Дракона".
Музичний спектакль "У пошуках Дракона". Фото: teatrmolodi.zp.ua

Ця вистава, створена за мотивами японських казок та п’єси А. Богачевої, запрошує маленьких глядачів у таємничу країну Японію. Тут в одному селі мешкають брати Ітіро і Дзіро. Старший брат відрізнявся сміливою вдачею та силою, а інший - добре співав та грав на флейті. Але над селищем пролетів дракон і брати вирушили разом у подорож, щоб подолати змія. Довгий був їх шлях та небезпечний. А на шляху вони зустріли Мавпу, Зайця і Черепаху.

Де: Запорізький академічний обласний театр юного глядача

Коли: 17 березня, 11:00

Скільки коштує: 100 гривень

Концерт "Скай. Весняний тур"

СКАЙ презентує абсолютно нову різдвяну програму, що сповнена святкового антуражу: тут будуть і дитячий хор, і штучний сніг, і колядки. Звісно, що пролунають і пісні гурту СКАЙ. 

- Особливо в важкі часи хочется світла і тепла. Ми - українці - ті, хто вміють знаходити світло навіть в найтемніші часи, - сказав в одному з інтерв’ю фронтмен гурту Олег Собчук.

Він зазначив, що гурт робить цю програму, бо Різдво ніхто не відміняв.    

Де: Запорізька обласна філармонія ім. Глінки

Коли: 19 березня, 18:00

Скільки коштує: 930-1330 гривень

Вистава "Мільйон за дружину"

Вистава "Мільйон за дружину".
Вистава "Мільйон за дружину". Фото: teatrmolodi.zp.ua

Вистава "Мільйон за дружину" поставлена за п'єсою "Циліндр", яку написав видатний італійський драматург, актор і режисер Едуардо Де Філіппо. Комедія захоплює цікавим сюжетом, непередбачуваністю ситуацій, оригінальними характерами героїв і чудовим, вражаючим гумором. Події вистави відбуваються в бідному кварталі Неаполя. Дві подружні пари вигадали, як можна легко заробити гроші. Кожен день чарівна красуня Рита, вмиваючись на відкритому балконі, заманює клієнтів і, отримавши від них плату, в самий пікантний момент пред'являє їм... Кого? Ви навіть уявити не можете, кого вони бачать, але їх бажання зникає вмить і про гроші вони навіть не згадують. Несподівано і дотепно! А якщо раптом щось піде не заплановано, наприклад, клієнт, захоче повернути свої гроші, то на допомогу Риті приходить Агостіно Мускарьело у циліндрі! Причому тут циліндр? О, ви не розумієте, циліндр вирішує всі людські проблеми. І все ж таки одного разу все пішло не як зазвичай. На вас чекають "неаполітанські" пристрасті, неймовірні події і несподівані розв'язки. Все дуже комічно в цій дотепній виставі, але не так весело, як би всім хотілося.

Де: Запорізький академічний обласний театр юного глядача

Коли: 23 березня, 16:00

Скільки коштує: 80-200 гривень

Вистава "Двоє на гойдалках"

Вистава "Двоє на гойдалках".
Вистава "Двоє на гойдалках". Фото: concert.ua

Ця історія сталася в Нью-Йорку, хоча могла статися в Запоріжжі або в будь-якому місті світу. Скороминуща зустріч несподівано стала початком любові. Герої цієї love story з різних світів. Вона - танцівниця, якої постійно не вистачає грошей, - Гітель Моска. Він - адвокат, який втік від благодіянь тестя, гостро переживає розрив з дружиною, - Джеррі Райан. Вони могли пройти, не помітивши один одного, - і назавжди розчинитися в натовпі. Але в Гітель стільки ніжності, любові, чуйності, що не могла вона не відгукнутися на пульсацію бентежною душі Джеррі. Такі різні, вони раптом стають близькими.

Зворушлива любов, яка народжується на наших очах, - тендітна, мінлива. І кожен раз у глядачів, без сумніву, буде завмирати серце, а в голові звучати фраза: нехай все складеться добре! Запальні і ранимі, вони сваряться і миряться, розходяться і знову сходяться, намагаються зрозуміти один одного. Ця зустріч і любов перевернула їх життя і багато чому навчила.

Де: Запорізький академічний обласний театр юного глядача

Коли: 24 березня, 16:00

Скільки коштує: 80-130 гривень

Концерт Максима Бородіна

Максим Бородін у минулому – вуличний артист, а тепер – відомий співак з великою слухацькою аудиторією. Країна дізналася про його талант під час участі Максима у шоу "Голос країни-12". Один з улюблених хітів аудиторії у виконанні співака – романтична композиція "Якби не ти", у якій розкрито всю силу справжніх, щирих почуттів.

Де: Палац культури "Орбіта"

Коли: 25 березня, 18:00

Скільки коштує: 250-650 гривень

Вистава "Генерали у спідницях"

Вистава "Генерали у спідницях".
Вистава "Генерали у спідницях". Фото: mig.com.ua

Нарешті здійснилася "леворюція"! Першою літерою в абетці стала літера Ж, бо головне слово відтепер - Жінка. Вітаємо нову державність! Усі закони – переписані, в усіх гілок влади – жіноче обличчя. Справедливість перемогла! Хто насправді може бути неупередженим, сумлінним, щирим, правдивим, вірним і чесним? Тільки й тільки жінки. Жодних сумнівів!

А ось і він, чоловік. Учорашній володар становища стоїть прив’язаний до стовпа ганьби. Невинний?! Якби ж… Але чи стало суспільство щасливішим? І зокрема - жінки?

Відомий французький драматург-інтелектуал Жан Ануй вигадав цікаву історію в 1976 році, але й сьогодні вона лишається актуальною, лоскоче нерви і спонукає замислитися.

Комічна ситуація, гостра інтрига (адже на кону чоловіча гордість), несподівані сюжетні повороти та майстерні, блискучі діалоги.

Де: Запорізький академічний обласний театр юного глядача

Коли: 29 березня, 16:00

Скільки коштує: 80-200 гривень

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах