Не нудьгуйте вдома: чим зайнятися у Запоріжжі у лютому.
Концерти, вистави та балет: чим зайнятися у Запоріжжі у лютому
Дозвілля та їжа
31 сiчня 15:05
Не нудьгуйте вдома: чим зайнятися у Запоріжжі у лютому. Фото: freepik.com

Вже починається останній місяць зими, тому ми, за традицією, збираємо добірку класних заходів. Чим можна буде зайнятися у Запоріжжі у з 1 по 29 лютого – читайте в огляді Vgorode.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вистава "Двоє на гойдалках"

Вистава "Двоє на гойдалках".
Вистава "Двоє на гойдалках". Фото: concert.ua

Ця історія сталася в Нью-Йорку, хоча могла статися в Запоріжжі або в будь-якому місті світу. Скороминуща зустріч несподівано стала початком любові. Герої цієї love story з різних світів. Вона - танцівниця, якої постійно не вистачає грошей, - Гітель Моска. Він - адвокат, який втік від благодіянь тестя, гостро переживає розрив з дружиною, - Джеррі Райан. Вони могли пройти, не помітивши один одного, - і назавжди розчинитися в натовпі. Але в Гітель стільки ніжності, любові, чуйності, що не могла вона не відгукнутися на пульсацію бентежною душі Джеррі. Такі різні, вони раптом стають близькими.

Зворушлива любов, яка народжується на наших очах, - тендітна, мінлива. І кожен раз у глядачів, без сумніву, буде завмирати серце, а в голові звучати фраза: нехай все складеться добре! Запальні і ранимі, вони сваряться і миряться, розходяться і знову сходяться, намагаються зрозуміти один одного. Ця зустріч і любов перевернула їх життя і багато чому навчила.

Де: Запорізький академічний обласний театр юного глядача

Коли: 2 лютого, 16:00

Скільки коштує: 80-130 гривень

Театралізований концерт-фантазія "Чарівна ніч"

Театралізований концерт-фантазія "Чарівна ніч".
Театралізований концерт-фантазія "Чарівна ніч". Фото: magara.zp.ua

В основу театралізованого концерту-фантізії покладено однойменну повість М.Гоголя з циклу “Вечора на хуторі близь Диканьки”. Поряд із картинками різдвяної ночі з щедрівками та колядками виникають фантастичні образи нечистої сили, небесних зірок… У концерті-фантазії звучать українські колядки, сучасні популярні твори, відтворюється народна гра “Коза”. Також, на глядачів чекають багато інших цікавинок.

Де: Музичний обласний драматичний театр ім. В.Г. Магара

Коли: 2 лютого, 17:00

Скільки коштує: 100-220 гривень

VIVA FLAMENCO

Viva Flamenco - фото з афіші

Емоції, ритм, душа Концерт іспанської музики та танцю, на якому Ви відчуєте сильні почуття та отримаєте яскраві враження. Фламенко - це "розпечений сплав" іспанської гітари, глибинного співу та андалусійського танцю.

Фламенко розбурхує кров, забирає в полон... У концерті звучить музика іспанських таверн та кафе кантанте, латиноамериканські, кубинські мотиви, ф'южн, арії Ж. Бізе з опери "Кармен".

Ритми фламенко розтоплять зимові сніги та пристрасно покличуть весну!

Де: Музичний обласний драматичний театр ім. В.Г. Магара

Коли: 2 лютого, 16:00

Скільки коштує: 100-220 гривень

Вистава "Мафія та... sentiments"

Вистава "Мафія та... sentiments".
Вистава "Мафія та... sentiments". Фото: teatrmolodi.zp.ua

Бути другом і адвокатом мафіозі – справа не проста. А якщо ще закохатися в його доньку… О! Це вже пахне порохом!
Зранку все пішло шкереберть: кохана затрималася, у ванній протікання - залило квартиру сусіда знизу, він вимагає компенсації. А на додачу з’являється Карлос - "отець" мафії та батько подруги, в одній особі.
Гроші, мафія, поліція, любов, зрада, сподівання... Героям комедії доводиться непросто! А глядачам, навпаки, дуже весело спостерігати, як вони викручуються зі, здається, безнадійного становища.
Плутанина і комічні ситуації розв’яжуться найнесподіванішим чином.

Де: Запорізький академічний обласний театр юного глядача

Коли: 3 лютого, 16:00

Скільки коштує: 80-200 гривень

Вистава "Самотній захід"

Вистава "Самотній захід".
Вистава "Самотній захід". Фото: drama-comedy.kiev.ua

Втрата віри тягне за собою втрату надії та любові. Адже ця тріада не існує окремо. Головні герої вистави "Самотній захід", брати Вален та Колмен, досягли середини життя та потрапили "у похмурий ліс густий". Вони не знають, як і навіщо далі жити, не розуміють що з ними буде. Брати вправні лише в одному – завзятому цькуванні один одного. І от серед них опиняється священник – отець Велш – людина, сповнена слабкостей та сумнівів. Але саме він намагається напоумити братів.

Це вистава про катастрофу та втрату життєвих основ із відкритим фіналом. Подивившись у це дзеркало публіка сама вирішує, хто їй ближче: ті, хто намагаються щось змінити, чи ті, хто пливуть за течією.

Де: о. Хортиця, театр Vie

Коли: 3, 4, 9 та 10 лютого, 16:00

Скільки коштує: 250 гривень

Вистава "Мільйон за дружину"

Вистава "Мільйон за дружину".
Вистава "Мільйон за дружину". Фото: teatrmolodi.zp.ua

Вистава "Мільйон за дружину" поставлена за п'єсою "Циліндр", яку написав видатний італійський драматург, актор і режисер Едуардо Де Філіппо. Комедія захоплює цікавим сюжетом, непередбачуваністю ситуацій, оригінальними характерами героїв і чудовим, вражаючим гумором. Події вистави відбуваються в бідному кварталі Неаполя. Дві подружні пари вигадали, як можна легко заробити гроші. Кожен день чарівна красуня Рита, вмиваючись на відкритому балконі, заманює клієнтів і, отримавши від них плату, в самий пікантний момент пред'являє їм... Кого? Ви навіть уявити не можете, кого вони бачать, але їх бажання зникає вмить і про гроші вони навіть не згадують. Несподівано і дотепно! А якщо раптом щось піде не заплановано, наприклад, клієнт, захоче повернути свої гроші, то на допомогу Риті приходить Агостіно Мускарьело у циліндрі! Причому тут циліндр? О, ви не розумієте, циліндр вирішує всі людські проблеми. І все ж таки одного разу все пішло не як зазвичай. На вас чекають "неаполітанські" пристрасті, неймовірні події і несподівані розв'язки. Все дуже комічно в цій дотепній виставі, але не так весело, як би всім хотілося.

Де: Запорізький академічний обласний театр юного глядача

Коли: 4 лютого, 16:00

Скільки коштує: 80-200 гривень

Вистава "Все про жінок"

Вистава "Все про жінок".
Вистава "Все про жінок". Фото: teatrmolodi.zp.ua

Як про любов, так і про жінок сказано вже багато, але завжди є що додати. Комедія з добрим гумором, дуже виразно і яскраво, відверто та з любов’ю розповідає про жіноцтво. Майже дивовижно на сцені з’являються жіночі іпостасі-сутності: дівчина-молодиця-жінка, мати-донька-онука-бабуся. Одна живе в іншій. Вони взаємопов’язані, перетікають і зберігаються одна в одній. На глядачів очікує радість упізнавання: о, так! Ми (вони) можемо (можуть) бути такими, і такими буваємо (бувають)! Та раптом відкривається щось потаємне... І кожна суть викликає жвавий сміх і добру усмішку.

Де: Запорізький академічний обласний театр юного глядача

Коли: 9 лютого, 16:00

Скільки коштує: 80-200 гривень

Концерт MOZART & BEETHOVEN АСО

Концерт MOZART & BEETHOVEN АСО.
Концерт MOZART & BEETHOVEN АСО. Фото: halidonmusic.com

Запорізька обласна філармонія презентує для шанувальників витонченої класики приголомшливу прем’єру концертної програми "Моцарт & Бетховен".

Академічний симфонічний оркестр та диригент, лауреат міжнародних конкурсів Олександр Горлов підготували концерт, де звучатимуть справжні перлини творчості Вольфганга Амадея Моцарта та Людвіга ван Бетховена.

Музична творчість Моцарта вважається вершиною класичної епохи за чистотою мелодії та форми, уособленням легкості та радості з нотками смутку. Увертюра до опери "Милосердя Тіта" та симфонія №35 "Хаффнер" захоплять меломанів каскадом емоцій та дивовижною енергією буття.

Концерт для фортепіано з оркестром №4 занурить в образний світ Бетховена, де почуття великого митця відображені від ліричних та філософських роздумів до життєстверджуючого фіналу, що випромінює світло, радість та надію. Вперше за роялем разом з оркестром філармонії солістка, лауреат міжнародних конкурсів Олена Бекетова.

Де: Запорізька обласна філармонія ім. Глінки

Коли: 9 лютого, 17:00

Скільки коштує: 220-250 гривень

Вистава Ladies’ Night

Вистава Ladies’ Night.
Вистава Ladies’ Night. Фото: theatre.com.ua

Шестеро давніх друзів виявилися безробітними - закрився місцевий металургійний комбінат. Грошей немає, роботи не передбачається, в сім'ях розлад. Що робити? Котитися повільно в прірву? І тут на очі потрапляє оголошення про виступи для дам - вхід 200 доларів. Нічого собі! Це ж скільки можна отримати? З сміху і приколів виникає божевільна ідея - створити з бригади металургів групу, танцюючу стриптиз! Ніхто з них ніколи не танцював. Навчитися, перетворитися і потім вийти на публіку?! Маячня! А може все-таки спробувати?

Де: Запорізький академічний обласний театр юного глядача

Коли: 9 лютого, 17:00

Скільки коштує: 90-220 гривень

Carmen and Jose. Сучасний балет

Carmen and Jose. Сучасний балет.
Carmen and Jose. Сучасний балет. Фото: theatre.com.ua/Ігор Булгарін

Балет Carmen & Jose - це не просто гарний танець, це симбіоз різних жанрів (трилер, детектив, шоу, вар’єте), це симбіоз класичного та сучасного танців. В основі сюжету покладено історію про циганку Кармен та її кохання до капрала дона Хозе. 

Чарівна дівчина, яка вражає своїми пристрасними танцями, вбивство, кохання та згасання палких почуттів, гадання на картах, смерть, відчайдушність героїв - це те, що ви побачите на сцені театру через призму балету. 

Де: Запорізька обласна філармонія ім. Глінки

Коли: 11 лютого, 17:00

Скільки коштує: 400-770 гривень

Вистава "Полуничка з сюрпризом"

Вистава "Полуничка з сюрпризом".
Вистава "Полуничка з сюрпризом". Фото: theatre.com.ua

Артист ТЮГу все життя хотів зніматися в кіно, бути знаменитим та популярним. І ось доля дала йому довгоочікуваний шанс!
Але хто ж міг подумати, що це не звичайнісіньке кіно. Що ж робити?
Контракт підписано, зйомки розпочинаються, а артист не в змозі зіграти свою першу головну роль у кіно!
Низка неймовірних комічних ситуацій змусить глядача надриватися від сміху.
А несподівана розв'язка фіналу здивує навіть найдосвідченішого театрала.

Де: Запорізька обласна філармонія ім. Глінки

Коли: 12 лютого, 18:00

Скільки коштує: 250-400 гривень

Комедія "Чоловік моєї дружини"

"Чоловік моєї дружини".
"Чоловік моєї дружини". Фото: moemisto.ua

Уявіть: людина, власник квартири, чекає свою дружину. У двері дзвонить гість, зовсім незнайомий чоловік і каже, що він - далекий родич дружини господаря.

Такого родича дружини господаря ніхто не знає, і його це сильно бентежить. Але..

Незабаром гість заявляє, що він не тільки далекий родич дружини господаря, але він її чоловік.

Інтрига закручується у вузол, який обов'язково потрібно розплутати.

Глядачі завжди радіють появі по-справжньому яскравих комедій.

"Чоловік моєї дружини" - саме та комедія, яка змусить глядачів забути про все.

Де: Запорізька обласна філармонія ім. Глінки

Коли: 14 лютого, 18:00

Скільки коштує: 499-690 гривень

Вистава "Про що мовчать чоловіки або Дикун Forever"

Вистава "Про що мовчать чоловіки або Дикун Forever".
Вистава "Про що мовчать чоловіки або Дикун Forever". Фото: vitatv.com.ua

"Про що мовчать чоловіки" - це вистава, у якій примиряються дві галактики, два космоси - Чоловік і Жінка.

Хочете дізнатися, що пов'язує пару у стосунках на думку сильної статі? Яка незрима сила часом підштовхує нас один до одного, а потім роз'єднує? Вистава дає можливість подивитися на себе з боку й побачити, що у кожній родині двох унікальних людей відбуваються до болю знайомі речі.

Все, про що мовчать чоловіки, Дмитро Танкович розкаже на прикладі власних сімейних стосунків.

Ви дізнаєтеся, чому чоловіки жартують над горезвісною «жіночою логікою» і чому бояться цієї ірраціональності. А головне – неодмінно переглянете пріоритети, зміцните сімейні стосунки і полюбите один одного з новою силою!

Де: Запорізький академічний обласний театр юного глядача

Коли: 16 лютого, 17:00

Скільки коштує: 290-550 гривень

Концерт Bah.Roma

Bah.Roma – відомий музичний гурт, творчість якого вважають базою українського інді. Колектив є постійним учасником великих фестивалів та оупен-ейрів. Bah.Roma виходили на одну сцену з такими виконавцями та гуртами як Brainstorm, Океан Ельзи, Бумбокс, Сергій Бабкин та іншими.

Де: ПК "Орбіта" (Незламний Хаб)

Коли: 16 лютого, 18:30

Скільки коштує: 400 гривень

Вистава "Чорний Квадрат «Дві смужки або Подвійна суцільна Любові"

Вистава "Чорний Квадрат «Дві смужки або Подвійна суцільна Любові".
Вистава "Чорний Квадрат «Дві смужки або Подвійна суцільна Любові". Фото: artkvadrat.com

Рано чи пізно, очікувано чи ні, але в житті практично кожної пари з'являються 2 смужки. І тут не вгадаєш... Для одних - це символ двох паралельних життів, для інших - перекреслені (для впевненості два рази) відносини. Хай там як, ця подія ділить наші життя на До та Після і нікого не залишає байдужим.
Ця вистава для тих, хто хоче і не хоче, чекає і боїться, боїться і чекає, думає і планує, умовляє і відмовляє...
Говорити про вагітність і не сказати про секс «Чорний квадрат» просто не може. Тому, відвертість, інтимність і еротизм присутній повною мірою. Ну, а гумор червоною лінією проходить через всі історії вистави. Ідеальна вистава, щоб насміятися і розчулитися.

Де: ПК "Орбіта"

Коли: 25 лютого, 16:00

Скільки коштує: 455-750 гривень

Вистава "Серцеїдки"

Вистава "Серцеїдки".
Вистава "Серцеїдки". Фото: мoeMisto.ua

Краса жінки не в одязі, не в фігурі чи зачісці. Краса жінки в її очах, бо це дорога до її серця – місця, де живе кохання. Чоловікам і одну жінку витримати непросто. Але що робити, якщо їх аж вісім і всі вони знаходяться під підозрою, оскільки єдиний чоловік у домі просто взяв і щез. А це означає, що свято, на яке вони чекають – під загрозою. Кожна з жінок розуміє, що носить в собі безліч секретів, але в житті нікому не зізнається про це. Головна інтрига залишається нерозгаданою – куди насправді подівся їх єдиний чоловік, якому вони усі винні грошей і до
чого тут кохання.

Детективна комедія за мотивами французького письменника Р.Тома “8 жінок” з непередбачуваним фіналом. На вас чекає феєрверк яскравих акторських робіт у супроводі музики та танців. Вистава, що надихатиме вас на справжні почуття.

Де: Запорізька обласна філармонія ім. Глінки

Коли: 28 лютого, 17:00

Скільки коштує: 700-800 гривень

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах