У Запоріжжі зрізають старі атракціони в "Дубовому гаю" (відео)

У Запоріжжі зрізають старі атракціони в Дубовці.

У Запоріжжі зрізають старі атракціони в Дубовці. Фото: Vgorode.ua

Дозвілля та їжа
27 вересня 2023 18:10

"Дубовий гай" у Запоріжжі продовжує бути одним із найпопулярніших місць для відпочинку. Адже у величезному парку площею 57 гектарів є і озеро, і спортивний майданчик, і багато дитячих, та й не тільки, атракціонів. Але як стало відомо, улюблені багатьма атракціони почали демонтувати.

Так, на днях у парку помітили робочих, які приступили до демонтажа відомим усіма атракціонам - "сюрприз" та "веселі гірки". Чоловіки не просто лагодять ці качелі, а повністю зрізають металеві конструкції болгарками.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, що в грудні 2021 року в Запоріжжі вставили на продаж екстремальний атракціон "Ізі Дізі", який влітку того року працював у парку "Дубовий Гай".

Також у 19 липня 2020 року у центральному міському парку культури та відпочинку "Дубовий гай" упав атракціон. А 8 березня цього ж року в "Дубівці" сталася моторошна трагедія. Тоді на 8-річну Аню Ждан упала дерев'яна скульптура ведмедя. Маленька дівчинка померла в лікарні.

Зазначимо, що урочисте відкриття тодішнього Парку культури та відпочинку "Дубовий гай" було у 1959 році. Однак це місце називали ще задовго до офіційного відкриття, оскільки там було висаджено багато дубів. 

За десятки років у Дубовці багато що змінилося: перестав працювати фонтан, літній кінотеатр став просто сценою, засохло дуже багато дубів. У 2012 році прямо в центрі парку взагалі з'явився готель.

Напевно, найбільшою складністю Дубового гаю залишається озеро. Його періодично очищають, але вода все одно цвіте і сильно забруднюється через листочки та сміття, яке кидають відпочиваючі.

Для тих, хто ностальгує можемо нагадати ціни на атракціони, які були до пандемії і закриття розваг.

На старі атракціони ціни коливались від 10 до 30 гривень (так-так, всього до 30 гривень): колесо огляду – 20, "Автодром" – 30, "Ланцюгова карусель" – 25, дитячий поїзд – 10, лабіринт – 20, "Клоун" та "Вальс" – по 30 і так. далі.

На нові розваги ціни були трохи побільше: "Восьминіг Polyp" – 60 гривень, "Сальто Hawk" – 60, "Шторм Extrem" – 50, "Лавиця" та кімната страху були по 40 з особи.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах