Перше, друге та узвар: 5 закладів у Запоріжжі, де можна щільно пообідати на 150 гривень
Перше, друге та компот: 5 закладів у Запоріжжі, де можна ситно пообідати на 150 гривень
Дозвілля та їжа
30 травня 2022 17:00
Перше, друге та узвар: 5 закладів у Запоріжжі, де можна щільно пообідати на 150 гривень - фото: freepik.com

Незважаючи на військовий стан, у Запоріжжі працюють багато закладів. Vgorode зібрав добірку гарних кафе та ресторанів, де на 150 гривень можна ситно поїсти перше, друге, а також замовити напій.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нарешті

Страви у "Нарешті" -
Страви у "Нарешті" - фото: instagram.com/nareshti.zp

Заклад знаходиться у центральній частині Запоріжжя. Він відкрився наприкінці 2019 року і став одним із найулюбленіших у містян. Тут подають страви української кухні, тож можна поїсти і борщ, і вареники, і бограч. При цьому все смачне та не надмірно жирне.

Ціни тут прийнятні. На 150 гривень можна замовити повноцінний обід. Наприклад, борщ із пампушками та салом (59 гривень), вареники з вишнею та шоколадом у ягідному соусі (49 гривень), узвар (19 гривень). Виходить 137 гривень.

Де знаходиться: проспект Соборний, 153 (район Сталеварів)

Фієста

Страви у кафе "Фієста" -
Страви у кафе "Фієста" - фото: limonsol.com.ua та instagram.com/cafefiestazp/

Перевірений часом заклад на бульварі Шевченка вже теж відкрився та приймає гостей. У меню авторські страви європейської та японської кухні. Єдине, що перед відвідуванням краще все ж таки зателефонувати та забронювати столик.

Ціни тут досить бюджетні. Зайшовши на обід, можна замовити суп із домашньою локшиною та фрикадельками (49 гривень), салат Сардинія з курячим стейком (64 гривні) та латте (29 гривень). Вийде на 142 гривні.

Де знаходиться: бульвар Шевченка, 4 (біля перехрестя з проспектом Соборним)

Хінкальня

Страви з "Хінкальні" -
Страви з "Хінкальні" - фото: instagram.com/hinkalnyazp

У цьому закладі у центральній частині міста можна пообідати стравами грузинської кухні. Тут є і перше, і закуски, і хачапурі, і хінкалі, і десерти. Відгуки про місце хороші, їжа смачна та дуже ситна.

Ціни цілком бюджетні. На обід можна замовити чихіртму – це суп із куркою, зеленню та яйцем (68 гривень), три хінкалі з м'ясом або з сиром (по 17 гривень) та узвар (20 гривень). Усього вийде 139 гривень.

Де знаходиться: проспект Соборний, 159 (в районі вулиці Миру).

Веранда

Страви з "Веранди" -
Страви з "Веранди" - фото: instagram.com/veranda.zp/

Заклад знаходиться на Набережній біля пішохідного мосту з боку Khortitsa Palace. Там є столики всередині, а є затишні альтанки біля води. Останніх всього кілька, тому краще заздалегідь забронювати їх, якщо хочете їсти, спостерігаючи за качками та лебедями.

Ціни тут не дуже високі. На 145 гривень можна замовити юшку з двох видів риби (75 гривень), чебурек з м'ясом (50 гривень), компот (20 гривень)

Де знаходиться: бульвар Шевченка, 72 (на Набережній)

Маєток Мазепа

Страви в Маєтку Мазепа -
Страви в Маєтку Мазепа - фото: instagram.com/mayetok_mazepa/

Заклад підійде для мешканців Правого берега. Воно знаходиться біля парку Енергетиків у гарній будівлі. У меню є українські страви, м'ясо, риба, їжа, приготовлена на грилі, піца, десерти.

Ціни не найбюджетніші, але пообідати ситно на 150 гривень все ж таки можна. Наприклад, борщ запорізький (59 гривень), вареники із голубкою (69 гривень), сік (20 гривень). Усі разом вийде 148 гривень.

Адреса: бульвар Вінтера, 2Б (Правий берег)

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах