Куди піти до Запоріжжя у вікенд з 21 по 25 лютого 2022 року. Фото: freepik.com
Не нудьгуйте вдома: чим зайнятися у Запоріжжі цього тижня
Дозвілля та їжа
21 лютого 2022 14:28
Куди піти до Запоріжжя у вікенд з 21 по 25 лютого 2022 року. Фото: freepik.com

Почався новий робочий тиждень, тому ми, за традицією, збираємо добірку класних заходів. Чим можна буде зайнятися у Запоріжжі у будні дні цього тижня – з 21 по 25 лютого – читайте у цьому огляді.

Вистава "Ромео та Джульєтта"

Вистава.
Вистава. Фото: allegro.com.ua

Вперше в Україні прем'єра світового балету на дві дії "Ромео і Джульєтта" за однойменною трагедією Вільяма Шекспіра.

У головних ролях найкрасивіша балетна пара Європи – Катерина Кухар та Олександр Стоянов, які вперше представлять балетну постановку у великому всеукраїнському турі.

Композитор – Сергій Прокоф'єв. Хореографія та постановка Валерія Ковтуна. Сюжет балету розгортається в епоху Відродження на тлі життєрадісних вулиць італійського міста Верони. Живій та артистичній музиці протистоять напружені драматичні епізоди, пов'язані з кровною ворожнечею та ненавистю сімей Монтеккі та Капулетті. В атмосфері цього протистояння зароджується щире і поетичне кохання юних Ромео і Джульєтти, що належать до двох протилежних ворогуючих сімейств. Цьому коханню судилося стати уособленням душевної краси та людяності, яке змушене трагічно загинути під гнітом жорстких соціальних умов. "Ромео і Джульєтту" у виконанні Олександра Стоянова та невагомої Катерини Кухар називають гімном кохання шекспірівських героїв.

Де: ДК "Дніпроспецсталь"

Коли: 21 лютого, 19:00

Скільки коштує: 350 гривень

ДахаБраха

"ДахаБраха" – український гурт, що грає в стилі "етно-хаос", пов'язаному з етнічною музикою різних народів.

Колектив сформувався на початку 2000-х років у творчій атмосфері театру "Дах" із молодих фольклористів та музикантів, яких зібрав навколо себе Влад Троїцький. Спочатку учасники майбутньої "Дахабрахи" здійснювали музичний супровід вистав Троїцького, а потім стали частиною його проекту "Україна містична". У 2004 році гурт розпочинає активну концертну діяльність. У наступні роки колектив постійно виступає на фестивалях етнічної музики, зокрема "Шешори", бере участь у виставах театру "Дах".

Де: ДК "Дніпроспецсталь"

Коли:   22 лютого, 19:00

Ціна: 290 - 690 гривень

Notre Dame de Paris Le concert

У центрі цієї історії виявляється юна красуня Есмеральда, яку виховує циганський король Клопен, який замінив їй і батька, і матір. Їхній табір намагається незаконно потрапити до Парижа, щоб знайти притулок у Соборі, але солдати помічають непрошених гостей та одразу ж проганяють. Красень Феб де Шатопер, капітан королівських стрільців, звертає увагу на юну Есмеральду. Полонений красою дівчини, він геть-чисто забуває про свою наречену Флер де Ліс.

Капітан не єдиний, хто звернув увагу на юну танцівницю. Ніжні почуття до неї відчуває і Квазімодо, який навмисне приходить на свято блазнів, щоб зайвий раз помилуватися своєю коханою. Його вітчим і суворий наставник Фролло забороняє навіть думати про цю дівчину і дивитися на неї, а робить це через сильні ревнощі. Виявляється, архідиякон теж закоханий в Есмеральду, тільки він не має права на це.

У Фролло дозріває підступний план – викрасти циганку та замкнути у вежі, і він намагається під покровом ночі викрасти дівчину разом із Квазімодо, але циганку вчасно рятує Феб. Скориставшись моментом, капітан одразу ж запрошує красуню на побачення.

Де: ДК "Дніпроспецсталь"

Коли:   25 лютого, 19:00

Ціна: 550 - 1290 гривень

Виставка Закентія Горобйова "Метод пошуку"

Виставка Закентія Горобйова
Виставка Закентія Горобйова

Київський художник презентував виставку "Метод пошуку". Там є роботи, які вже експонувалися, а абсолютні новинки для широкої аудиторії.

Де: Zaporizhzhia city 'Hub (проспект Соборний, 151)

Коли: щоденно з 09:00 до 18:00

Фільм "Вийду за тебе"

Кет Вальдес та Бастіан – найпопулярніша зіркова пара світу. Вони дуже гарні, талановиті та закохані одне в одного співак та співачка. Оскільки їхня нова пісня, де йдеться про пропозицію одружуватися, стрімко набирає популярності, парочка вирішує одружитися прямо під час їхнього концерту, який транслюватиметься у прямому ефірі на весь світ. Але за мить до виходу на сцену Кет дізнається, що Бастіан зраджує її з її асистенткою. За цього негідника заміж вона виходити точно не хоче, тому, щоб не проґавити марно вдалий момент, Кет вирішує вийти заміж за першого фаната, який попався їй на очі. Лихо в тому, що Чарлі, простий вчитель математики, опинився на концерті випадково за компанію з друзями.

Фільм "Uncharted: Незвідане"

Безстрашний шукач скарбів та пригод Натан Дрейк є нащадком Френсіса Дрейка. Той був піратом. Пірат настільки майстерний, що йому не було рівних. Через 400 років після смерті Френсіса до рук молодого Натана потрапляє артефакт, який зможе привести його до таємничого острова, де можна знайти бажані скарби. Але легкою дорога точно не буде.

Фільм "Смерть на Нілі"

Всесвітньо відомий детектив Еркюль Пуаро вирушає у відпустку. Це має бути незабутня подорож на кораблі Нілом. І воно таки стане незабутнім, але зовсім не через безтурботність та легкість атмосфери. Детективу знову доведеться застосувати весь свій талант і розум, щоб розкрити злочини, які тут сталися.

Ковзанка та льодова гірка на площі Фестивальній

Ковзанка на площі Фестивальній.
Ковзанка на площі Фестивальній. Фото: instagram.com/katok_na_festivalnoy_

На площі Фестивальній цього року можна не лише помилуватися гарною ялинкою, а й покататися на крижаній гірці чи ковзанці. Докладніше про це можете прочитати тут.

Де: площа Фестивальна

Коли: щодня, 09:00-00:00

Скільки коштує: 20 гривень – льодова гірка, 120-150 гривень – ковзанка

Музей історії зброї

Музей зброї у Запоріжжі.
Музей зброї у Запоріжжі. Фото: wikipedia.org

Музей історії зброї – одна з найбільших приватних колекцій зброї, яка збиралася на території п'яти континентів.

Музей створено у 2004 році. На пострадянському просторі це одна з найбільших приватних колекцій зброї, яка була зібрана на п'яти континентах та представлена ​​публіці. Основною темою експозиції є історія виникнення та розвитку зброї. Хронологічні рамки експонатів, представлених у музеї, охоплюють величезний проміжок часу – від середнього палеоліту (40-15 тисяч років тому) до другої половини ХХ ст. Понад 4 тисячі одиниць вогнепальної та холодної зброї, зібраної в музеї, відображають майже всі етапи становлення людської цивілізацій.

Де: Музей історії зброї

Коли: щоденно, 09:00-18:00

Скільки коштує: 20-40 гривень (екскурсія – 100 гривень)

Прогулянка ботанічним садом

Екскурсія по ботанічному саду.
Екскурсія по ботанічному саду. Фото:

З 1971 року ботанічний сад оголошений парком-пам'ятником садово-паркового мистецтва та входить до складу природно-заповідного фонду України, що охороняється як національне надбання світової системи природних ресурсів. 1992 року Запорізький міський дитячий ботанічний сад вступив до асоціації ботанічних садів України.

Сад – місце відпочинку мешканців міста та численних його гостей. Щоденно дитячий ботанічний сад відвідує багато людей. Про їхні враження свідчать численні записи у книзі відгуків, де залишилися автографи вчених, працівників державних установ, вчителів та учнів, робітників. Багато листів зі словами подяки за теплоту, турботу та уважне ставлення до людей отримує колектив ботанічного саду.

Де: Запорізький ботанічний сад

Коли:   щодня з 8:00 до 17:00

Скільки коштує:

  • діти віком до 12 років – 20 гривень;
  • дорослі – 40 гривень;
  • екскурсія – 30 гривень з дитини, 50 – з дорослої.

Виставка ретро-автомобілів

Виставка ретро-авто у Запоріжжі.
Виставка ретро-авто у Запоріжжі. Фото: zaporizhzhia.city

Цей приватний музей є одним із найбільших в Україні. Тут можна подивитися на ретроавтомобілі, мотоцикли, військову техніку, дитячі коляски. До речі, цікаво буде не лише любителям автомобілів, а й тим, хто хоче зробити круті фотографії. Застрибувати в салони або фоткатись на капоті вам, звичайно, не дозволять. Але поряд з експонатами можна. А ще на вході стоїть синій кабріолет, в який можна залізти та уявити себе акторкою якогось крутого фільму з минулого століття.

Де:   Фаетон, музей ретро автомобілів

Коли: щодня з 9:00 до 17:00

Скільки коштує:

  • дорослий квиток – 150 гривень
  • дитячий квиток – 100 гривень
  • індивідуальна екскурсія – 250 гривень
  • дітям до 6 років, ветеранам та учасникам бойових дій вхід безкоштовний.
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах