У Запоріжжі знову запрацює вуличне освітлення

У Запоріжжі знову запрацює вуличне освітлення: графік. || Фото: sveto.org.ua

Відсьогодні, 30 липня, у Запоріжжі знову запрацює вуличне освітлення в темну пору доби. Так, ліхтарі ввімкнуть на 860 вулицях міста.

Як розповів очільник Запорізької ОВА Іван Федоров у етері національного телемарафону новин, економія від вимкнення освітлення вулиць складала приблизно 1 МВт на годину – саме стільки в середньому споживають півтори тисячі осель.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Завдяки титанічній роботі енергетиків по всій Україні ситуація з електроживленням поліпшилась. Тож одразу вмикаємо вуличне освітлення, щоб люди відчували комфорт і безпеку, – зазначив Федоров.

Нагадаємо, вулиці Запоріжжя не освітлювалися 10 днів. Раніше заявляли, що у Запоріжжі можуть знову ввімкнути вуличне освітлення в темну пору доби, коли покращиться ситуація в енергосистемі. 

Взимку, за словами очільника області, в Запоріжжі будуть встановлені когенераційні установки для забезпечення тепла і води, встановлять сонячні батареї на світлофори і деякі будівлі, а також забезпечать програми підтримки приватних осель і ОСББ.

Також на 24 світлофори, які розміщені на вулицях Запоріжжя, планують встановити сонячні панелі. Зробити це хочуть через те, що о 9-й годині вечора у місті вимикається не тільки вуличне освітлення, а й світлофори.

Последние новости