Депутати міськради Запоріжжя не підтримали петицію щодо звільнення Анатолія Куртєва

Депутати міськради Запоріжжя не підтримали петицію щодо звільнення Анатолія Куртєва. || Фото: iz.com.ua

На вчорашній сесії, 22 грудня, депутати не підтримали петицію про звільнення Анатолія Куртєва з посади секретаря Запорізької міськради. Пропозиція набрала 823 голоси. 

Під час обговорення голосування щодо цієї петиції один з депутатів відзначив необхідність проведення таємного голосування, повідомляє "Суспільне Запоріжжя".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами депутата Запорізької міськради Олега Коломойця, згідно із законом України про місцеве самоврядування, це питання повинне розглядатися шляхом таємного голосування.

- Ми не можемо голосувати за це питання в сесійній залі, оскільки рішення про ‘звільнення’ голосується в таємній кімнаті, - зазначив Коломоєць.

Анатолій Куртєв звернувся до представника правового департаменту міської ради Олега Миколайовича з проханням роз’яснити, як правильно провести голосування з цієї петиції.

- Зараз ми розглядаємо питання про підтримку чи непідтримку петиції. Відповідно до положень про петиції, це є видом звернення громадян до влади. Тому, тут немає підстав для проведення таємного голосування, - відповів юрист.

За результатами голосування петицію №8571 не підтримали з 40 зареєстрованих депутатів, 22 з них - не голосували.

Последние новости