Омбусман Лубінець заявив, що окупанти стратили двох підлітків в Бердянську

Омбусман Лубінець заявив, що окупанти стратили двох підлітків в Бердянську. || Фото: facebook.com/MediaInitiativeForHumanRights

24 червня в тимчасово окупованому Бердянську російські військові-снайпери застрелили двох 16-річниз підлітків: Микиту Ханганова та Тиграна Оганісяна, яких загарбники РФ звинувачували в диверсії. Правозахисники розкрили деталі злочину

Як повідомила координаторка організації "Медійна ініціатива за права людини" Ольга Решетилова в ефірі "Радіо Свобода", перед загибеллю хлопців так звані "слідчі" підготували їм обвинувачення у "диверсії". Тиграну вистрелили в серце, а Микиті – в голову.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За її словами, якщо припустити, що хлопці почали стріляти першими, то окупаційна поліція не намагалася знешкодити їх у інший спосіб, щоб зберегти життя, а натомість одразу вбила.

Окупанти заявили, що перед цим хлопці напали на «поліцейських» та застрелили двох людей. Обставини загибелі підлітків досі невідомі. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець назвав це позасудовою стратою.

Перед цим окупанти пів року тиснули на підлітків, обшукували їх, слідчі приїжджали з кількома "джипами" силовиків, розповідає Решетилова. Тиграна Оганнісяна викрадали та утримували в місцевій поліції, катували.

Ольга Решетилова додала, що в останні тижні перед загибеллю хлопців тиск на них посилився, тому що так звані "слідчі" підготували підліткам обвинувачення у "диверсії" – вони нібито готували підрив електроопор на мелітопольській залізниці. Справу мали передати до суду.

За півгодини до повідомлень про стрілянину Тигран розмовляв з матірʼю. Вона сказала, що у їхній розмові не було чогось такого, що вказувало б на ризиковані плани.

Последние новости