Під Запоріжжям волонтери хочуть побудувати містечко для тих, хто втратив житло

Під Запоріжжям волонтери хочуть побудувати містечко для тих, хто втратив житло. || Фото: mistechko.palyanycia.com

У Запоріжжі волонтерський центр представив проєкт заміського комплексу для людей, які через війну втратили житло. 

Як повідомили у волонтерському центрі "Паляниця", плануюється створення містечка для 24 родин у передмісті Запоріжжя. Один будинок вже побудован і тепер там живуть дві родини. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зазначається, що після того, як 25 травня 2022 року російські війська вдарили по приватному сектору у Шевченківському районі Запоріжжя і зруйнували два будинки, волонтери оголосили збір коштів і вже менше, ніж за 3 місяці розпочали будівництво нового житла.

Тепер у двоквартирному житловому будинку з окремими входами живуть дві сім’ї, які втратили житло внаслідок ракетної атаки.

Пізніше волонтери представили проєкт "Містечко Паляниця", який включає в себе створення заміського комплексу для 24 родин, які втратили житло внаслідок бойових дій.

Його планують побудувати в передмісті Запоріжжя, а точніше у селі Михайло-Лукашеве Широківської громади.

У трикімнатному житлі площею 40 "квадратів" буде знаходитись все необхідне для проживання родини з дітьми (до 5 осіб). Енергетичну автономність містечка забезпечуватимуть теплові насоси для опалення будинків та сонячні електростанції.

Однак наразі волонтери не поспішають втілювати свій проєкт у життя наразі. Бо Запоріжжя знаходиться дуже близько до лінії фронту. Також відбудова неможлива через юридичні питання.

Волонтери повідомляють, що вже підписали меморандум з Широківською територіальною громадою, на території якої планується будівництво, але отримати землю в користування поки не можна.

За даними проєкту, загальна вартість побудови такого містечка обійдеться у 1,6 мільйони євро.

При цьому зазначається, що проживання там буде безкоштовне, а щоб родина змогла туди заселитися треба буде пройти реєстрацію.

Последние новости