Що зараз із будинком по вулиці Незалежної України після ракетного влучання

Що зараз із будинком по вулиці Незалежної України після ракетного влучання. || Фото: t.me/gu_dsns_zp

Сьогодні, 18 березня, представники міської ради Запоріжжя зустрілись з мешканцями багатоповерхового будинку по вулиці Незалежної України, в який 2 березня влучила ворожа ракета.

За словами заступника мера Віктора Гординського, вже заключені договори з науково-дослідним інститутом по вивченню стану будівельних конструкцій, пише 061.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Вже відповідні всі дослідження зроблені. Зроблено попередній аналіз стану фундаменту в місці влучення ракети. Попередньо, стан фундаменту задовільний. Ми очікуємо, що на кінець березня – початок квітня у нас буде повний висновок науково-дослідного інституту з графічною частиною по технічним рішення для відновлення. 7-8 березня вже був заключений договір з проектною організацією. Очікуємо, що на липень у нас буде готовий проект капітального відновлення будинку, – звітував заступник мера Віктор Гординський.

Наразі у будинку комунальні служби консерввують зруйновані частини будівлі. Також будинок внесено до реєстру пошкодженого майна.

- Газ підключити неможливо, опалення відновити неможливо, бо пошкоджено елеваторний вузол, електрику також підключити неможливо через загрозу виникнення пожежі. Тобто, будинок без комунікацій. Всі надавачі послуг з 2 березня не нараховують рахунки за послуги, але попередні борги будуть відображені в платіжках, – додав Гординський. 

Також за даними мерії, в будинку з 80 квартир повністю зруйновано 32. 

Загалом по місту (за час повномасштабної війни) 178 осель повністю знищено, 196 – не придатні для проживання. 

Нагадаємо, що вночі 2 березня російські окупаційні війська вчергове обстріляли Запоріжжя, дві ракети С-300 влучили у багатоповерхівку в центрі міста. Жертвами російської атаки стали 13 мешканців п'ятиповерхівки, які мирно спали в ту ніч. Двоє людей досі вважаються безвісти зниклими. Крім того, рятувальники дістали з-під завалів чотирьох котів і собаку ,а також надали допомогу 11 людям.

Последние новости