За рік війни окупанти завдали по Запоріжжю понад 400 ракетних ударів

За рік війни окупанти завдали по Запоріжжю понад 400 ракетних ударів. || Фото: zp.vgorode.ua

За рік повномасштабної війни армія РФ завдала більше 400 ракетних ударів по Запоріжжю.

Внаслідок збройних атак у Запорізькій області загинуло 344 особи, з них 21 дитина. Поранення отримали 939 осіб, з них 63 – діти. Про це під час відкриття фотопроєкту "Запоріжжя. Війна крізь об’єктив" повідомили в ГУНП у Запорізькій області, пише 061.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На виставці представлені 76 світлин відділу комунікації ГУ Нацполіції в Запорізькій області та запорізьких фотокореспондентів Олександра Прилепи, Катерини Клочко та Дмитра Смольєнка. 

- Ми є свідками сучасної історії. Ми вже років пишемо сучасну історію України, і рік - всесвітню історію. Ми є свідками, учасниками і повинні про це казати. В цих світлинах ми намагались зібрати всі фрагменти, які були важливі для нашого регіону. Кожен запорожець впізнає на цих світлинах будівлі, які були зруйновані, але вони показують, що ми незламні, – сказав начальник управління Артем Кисько. 

За його словами, за минулий рік під час виконання обов'язків, пов'язаних з бойовими діями один поліцейський загинув та ще 40 отримали поранення. 

Відкрито 2 430 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів РФ скоєних на території Запорізької області.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення російські окупанти скоїли 5 780 військових злочинів на території Запорізької області.

Раніше ми писали, що Запорізький напрямок – це найслабкіша ланка "сухопутного коридору" до Чорного моря, який намагається створити Путін через південь України.

Последние новости