Військовий експерт розповів, що РФ скупчує війська та техніку на Запорізькому напрямку

Військовий експерт розповів, що РФ скупчує війська та техніку на Запорізькому напрямку. || Фото: pixabay.com

Російські загарбники стягують додаткові сили в Україну. Зокрема, ворог концентрує певну кількість підрозділів та військової техніки на Запорізькому напрямку.

Як розповів військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник запасу ЗСУ Роман Світан, РФ концентрує значну кількість сил та техніки у районі міста Токмак у Запорізькій області, пише 24 канал.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Однак Світан вважає, що окупанти не використають ці резерви для наступу на Запорізькому напрямку

- У Росії немає ні сил, ні можливостей (прим. – для наступу). Також там дуже незручна система постачання, – наголосив полковник запасу ЗСУ.

За словами Світана, якщо окупанти плануватимуть певні активні дії на цій ділянці, це викличе зростання у 3-5 разів їхніх потреб у боєприпасах, військовій амуніції та інших речах. Для росіян просто нереально налагодити такий рівень постачання до Запорізького напрямку.

Полковник запасу ЗСУ переконаний, що Росія накопичує війська та техніку на Запоріжжі з іншою метою: російські окупанти виконуватимуть на цьому напрямку два основні завдання.

По-перше, росіяни намагатимуться скувати українські резерви на цій ділянці фронту.

- Якщо там, припустимо, перебуває 30 тисяч окупантів, то і ми маємо утримувати у районі Оріхова приблизно 30 тисяч наших військових, – зазначив Світан.

За його словами, ворог може вдаватися до невеликих провокацій, аби Україна не могла перекинути свої підрозділи на інші напрямки. Окупанти готуються обороняти Мелітополь.

По-друге, російські окупанти готуються до контрнаступу Збройних Сил України.

- Якщо українське командування ухвалить рішення наступати на Мелітополь, то ці російські війська будуть використовуватися у режимі оборони, – пояснив полковник запасу ЗСУ.

Він додав, що російські сили якраз розтягнуті на всю глибину Запорізького фронту – від Оріхова через Токмак до Мелітополя.

Раніше ми писали, що РФ може відкрити новий фронт, щоб відтягнути сили ЗСУ з Донбасу, але на Заході також прогнозують контрнаступ ЗСУ. Звільнення тимчасово окупованого Мелітополя може бути "наступним важливим етапом" із деокупації півдня України.

Последние новости