Запорожці за три дні зібрали половину суми на літак, який допоможе захистити місто

Запорожці за три дні зібрали половину суми на літак, який допоможе захистити місто || - фото: facebook.com/maksym.tereshchenko

22 вересня волонтери розпочали збір на розвідувальний літак, який допоміг би захистити Запоріжжя від регулярних моторошних обстрілів. Минуло три дні і запорожці змогли зібрати майже половину суми.

Так, станом на вечір 25 вересня зібрано вже 846 тисяч. Літак коштує 1 880 000 гривень, тож залишилося трохи більше, ніж половина суми.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як ми раніше цитували волонтера Максима Терещенка, більшість ракет, якими зараз атакують Запоріжжя, – це перероблені С-300. Ця система повинна застосовуватися до повітряних цілей, але окупанти використовують їх як земля-земля. Зазвичай ці снаряди літають пакетом по 4 штуки, а якщо працює відразу дві установки – 8 одночасно. Все одразу силам ППО знищити практично неможливо.

Щоб захистити Запоріжжя – потрібно знайти та знищити ці установки, з яких окупанти обстрілюють Запоріжжя. Супутник не встигає зловити їхнє місце розташування – російські військові їх швидко ховають. Розвідці потрібні спеціальні розвідувальні літаки, щоб у онлайн-форматі все бачити та приймати рішення за кілька хвилин.

Волонтери знайшли такий літак – БПЛА Autel Dragonfish. Ті, хто ним управлятиме, теж є. Але літак коштує близько 1 880 000 гривень. Волонтер Максим Терещенко опублікував посилання на Банку для збору та номер картки для переказів – 5375 4112 0140 1739.

Последние новости