МАГАТЕ після тригодинного очікування на ворожому блокпості вирушила на ЗАЕС

МАГАТЕ після тригодинного очікування на ворожому блокпості вирушила на ЗАЕС. || Фото: zn.ua

Місії МАГАТЕ довелось чекати, щоб потрапити на непідконтрольну Україні територію аби проїхати на Запорізьку атомну електростанцію.

Місія МАГАТЕ залишила блокпост у Новоолександрівці, де вони були вимушені чекати за рекомендацією їхньої служби безпеки через обстріли росіянами заздалегідь погодженого маршруту, пише ТСН.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Директор МАГАТЕ Рафаель Ґроссі заявив, що вони простояли у Новоолександрівці три години та готові відновити шлях до Запорізької АЕС. Найближчим часом фахівці планують дістатися ядерного об'єкту. Їхній візит на окуповану росіянами станцію триватиме кілька днів.

- Наша передова група з безпеки місії зранку вирушила на перевірку. І вони підтвердили, що ситуація напружена, але ми ухвалили рішення, що вирушаємо, та були змушені повернутися. Але ми маємо рухатися, просто зараз. Я щойно спілкувався з регіональним військовим командуванням, він сам набрав мене, щоб погодити це. Ми почали працювати. Рушаємо, – заявив Ґроссі.

Нагадаємо, що зранку російська сторона обстрілювала погоджені коридори проходження місії, через це колона була вимушена зупинитися поблизу блокпосту в Новоолександрівці. Окупанти гатили з артилерії, застосували авіацію. 

Варто зазначити, що від самого ранку 1 вересня російські військові почали обстрілювати окупований ними Енергодар. Вони прицільно б’ють по цивільних об’єктах, через що є поранені й жертви серед мирних жителів. Окупанти влаштовують провокації і обстрілюють маршрут МАГАТЕ на Запорізьку АЕС.

Последние новости