Енергодар отримав додаткову партію таблеток йоду на випадок аварії на ЗАЕС

Енергодар отримав додаткову партію таблеток йоду на випадок аварії на ЗАЕС. || Фото: wikipedia.org

До Енергодара завезли додаткову партію таблеток калію йодиду на випадок аварії на Запорізькій атомній електростанції.

Запорізька АЕС регулярно піддається збройним провокаціям і обстрілам з боку росіян. Тому влада міста вживає додаткових заходів безпеки. В Енергодар доставили таблетки йоду, які мають захистити щитовидну залозу містян в разі витоку радіації.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- В Енергодар з обласного резерву через перерозподіл доставлено 25 000 таблеток калію йодиду – препарату, що здатен захистити щитовидну залозу від накопичення радіоізотопів йоду в разі забруднення місцевості внаслідок аварії на атомних реакторах, – повідомив мер Енергодара Дмитро Орлов.

За словами мера, це додаткова партія до тієї, що була роздана в Енергодарі в 2019-2020 роках.

Орлов наголосив, що зараз радіаційний фон на АЕС та в місті відповідає нормі, і для профілактики заздалегідь препарат приймати не потрібно. Це слід робити лише за командою.

- Сподіваюся, що команди щодо прийому цього препарату ви ніколи не отримаєте. Але калій йодид повинен бути в аптечці кожної родини, що перебуває в Енергодарі, – додав Орлов.

Отримати препарат можна буде від наступного тижня через сімейного лікаря з розрахунку 1 таблетка 0,125г на людину.

Ще раз уточнюємо: під час радіації потрібно приймати спеціальну дозу йоду, яка значно перевищує добову потребу організму, тому приймати її можна лише після вказівки рятувальників ДСНС чи місцевої влади. Також важливо – йод та йодид калію приймається лише один раз. Це стосується і сіточки для дітей. За жодних обставин вдруге цього не можна повторювати.

Последние новости