На окупованих територіях Запорізької області росіяни не можуть набрати виборців для "референдуму"

На окупованих територіях Запорізької області росіяни не можуть набрати виборців для "референдуму". || Фото: delo.ua

Окупанти розгорнули підготовку до "референдуму" ще на початку окупації. Станом на зараз прагнення росіян успіхом не увінчались.

- Ми постійно чули про плани проведення псевдо референдумів, але ці дати постійно переносились. Це свідчить про те, що в окупанта все не так просто проходить. Вони не можуть набрати той електорат, який би допоміг імітувати "волевиявлення". Але росіяни використовують різні методи впливу – силу, залякування, щоб відібрати особисті дані та сформувати списки, – під час брифінгу розповіла начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України.Наталя Гуменюк.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Начальник об'єднаного координаційного пресцентру додала, що на окупованих територіях продовжують діяти сили супротиву. І вони дають відсіч планам окупанта.

Нагадаємо, що гауляйтер окупованої частини Запорізької області Євген Балицький підписав розпорядження про проведення так званого "референдуму" про "возз'єднання регіону з Росією".

Раніше ми писали, що окупанти навіть призначили дату проведення псевдореферендуму – 11 вересня. Також про це заявив голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

Тоді Рогов заявляв, що в Запорізькій області приєднати регіон до складу Росії нібито хочуть "близько 80% жителів" регіону.

Зазначимо, що до створення так званої "ЗНР" причетний і Євген Балицький, якого в травні окупанти "призначили" головою військово-цивільної адміністрації Запорізької області.м

Последние новости