Чи безпечно купатися на пляжах у Запоріжжі

Чи безпечно купатися на пляжах Запоріжжя. || Фото: freepik.com

На Запоріжжі фахівці перевірили якість води біля офіційних пляжів загального користування.

Як розповіли у запорізькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ, моніторинг стану води у відкритих водоймах проводили вчора, 17 червня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, за один день було досліджено 10 проб води річки Дніпро та акваторії Азовського моря на санітарно-хімічні та мікробіологічні показники. Фахівці взяли проби води:

За результатами проведених досліджень одна проба не відповідає нормі за мікробіологічними показниками в Енергодарі (пляж "Сонячний" ЦД "Промінь") індекс лактопозитивної кишкової палички (ЛПКП).

Зазначимо, що у Запоріжжі досі діє рішення регіональної та місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Відповідно до нього заборонено відвідування прибережних водойм, зон відпочинку та парків, які розміщені в межах природно-заповідних зон та лісових масивів.

Нагадаємо, що цього року через повномасштабне вторгнення окупаційних військ у Запорізькій області не буде курортного сезону. Їхати в Кирилівку, Приморськ, Бердянськ та інші курортні міста та селища поки що небезпечно.

Последние новости