Окупанти у Запорізькій області мобілізують чоловіків, які отримали російські паспорти

Окупанти у Запорізькій області мобілізують чоловіків, які отримали російські паспорти. || Фото: bigkyiv.com.ua

У Російській Федерації розпочалася так звана "часткова мобілізація", яку оголосив президент РФ Володимир Путін. Забирати до лав окупантської армії почали чоловіків і на тимчасово окупованих територіях України. Зокрема, вручають повістки на захоплених територіях у Запорізькій області.

Як повідомили у зведенні Генерального штабу Збройних сил України 24 вересня, у прикордонному селі Харківської області затримали росіянина, який утік від мобілізації

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Чоловікам призовного віку, що відмовились від українського громадянства та отримали паспорти Російської Федерації окупаційна влада розпочала вручення повісток про мобілізацію, – йдеться у повідомленні.

На тимчасово окупованій території загарбники проводять псевдореферендуми. Через низький відсоток відвідування "виборчих дільниць" працівники "виборчих комісій", в супроводі озброєних військовослужбовців збройних сил Російської Федерації, ведуть збір підписів місцевих жителів безпосередньо в місцях їх проживання.

Умовою для мобілізації є російський паспорт, видачею якого росіяни займаються на окупованих територіях.

Якщо хтось став жертвою чи свідком мобілізації до російської армії, потрібно звернутися до чат-боту.

У Мінінтеграції радять чоловікам, яких хочуть мобілізувати росіяни на тимчасово окупованих територіях, всіляко уникати отримання повістки, а у разі незаконного призову здаватися в полон ЗСУ.

Насамперед – спробуйте використати різні формати саботажу призову:

Що робити, якщо вас призвали:

Детальніше можна проконсультуватися, зателефонувавши на гарячу лінію за номером: +38-098-342-79-31.

Последние новости