Мешканець Запоріжжя отримав штраф за голий перфоманс біля храму УПЦ

Мешканець Запоріжжя отримав штраф за голий перфоманс біля храму УПЦ. || Ілюстративне фото: facebook.com/priboi.news

У Запоріжжі Жовтневий райсуд розглянув адміністративне провадження за дрібне хуліганство по відношенню до місцевого чоловіка, який вийшов оголений з плакатом "Убивать грех" до одного з храмів міста.

Як йдеться в реєстрі судових рішень, подія сталась ще 16 квітня цього року. Тоді чоловік прийшов оголений на територію Свято-Покровського собору УПЦ МП під час релігійних заходів та великого скупчення людей та голосно кричав.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Хтось з прихожан поскаржився в поліцію на порушення громадського порядку та спокою. Коли копи приїхали, то вони побачили голого чоловіка з саморобним плакатом "Убивать грех", який почав їм розказувати про необхідність каяття. Вони його уважно вислухали та склали адміністративний протокол, який пізніше передали до суду.

Сам чоловік в суді пояснив, що він дуже болісно сприймає війну і дуже занепокоєний тим, що зараз життя багатьох людей у небезпеці.

За його словами, своїм виступом біля храму він хотів звернути увагу на те, що люди повинні повернутися до бога і припинити кровопролиття. Також зазначив, що якщо своїм оголенням вчинив правопорушення, готовий понести за це покарання.

Його сусідки надали письмові пояснення, що вони знають чоловіка лише з хорошого боку - він порядна, спокійна та богобоязненна людина.

Розглянувши всі обставини справи, суд вирішив, що чоловік порушив норми громадського порядку, чим вчинив хуліганські дії. За це йому виписали штраф у розмірі 85 гривень.

[telegram post="zpvgorode/43637" desc=""]

Последние новости