Під Запоріжжям планують побудувати новий міст через Дніпро

Під Запоріжжям планують побудувати новий міст через Дніпро. || Фото: shutterstock.com

Побудувати новий міст через Дніпро планують у Запорізькому районі. Проте будівництво мосту буде можливо лише після повної деокупації Запорізької області.

Так, за словами керуючої справами Біленьківської громади Тетяни Цибульської, планується, що міст з'єднає село Біленьке Запорізького району і місто Василівку яке зараз є тимчасово окуповане росіянами, пише "Відбудова.Запоріжжя".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Такий міст значно спростив би логістичний процес. А час в дорозі скоротився б до 20 хвилин їзди з Біленького до Василівки.

Проєкт, який представники Біленьківсьої громади хотіли би реалізувати після війни, був представлений в рамках навчання по програмі відновлення організованої всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування "Асоціація міст України". За результатам були представлені проєкти, які би представники громади хотіли би реалізувати на території Біленьківсьої ОТГ. Один з таких проєктів – будівництво моста через Дніпро.

На думку ініціаторів проєкту, після звільнення Василівської громади, знадобиться більше 10 років на розмінування території, яка була під окупацією. Саме тому дуже гострим є питання логістики.

Врахувуюче те, що ширина Дніпра між Біленьким та Василівкою не 12 кілометрів, як було до підриву Каховської ГЕС, а лише 1,5 кілометра – міст буде невеликий. 

Він пов’язуватиме напряму ці два населених пункта, та дозволить розподілити транспортний потік через місто Запоріжжя у напрямку Бердянська, Приморська, Мелітополя. 

Якщо говорити про час, то добратися з Біленького до Василівки після будівництва цього мосту можна було за 20 хвилин. Для держави це дуже цікавий проєкт, який можна реалізувати після повної деокупації Запорізької області.

Последние новости