Домофон: що це за пристрій та основні його види

Домофон: що це за пристрій та основні його види - фото

Домофон встановлюється в будинках, щоб забезпечити аудіо- та відео зв'язок між вхідними дверима та квартирою. Є невіддільною частиною системи безпеки та контролю доступу. Основне завдання домофона — забезпечення комунікації між жителем та відвідувачами. Завдяки цьому пристрою можна дізнатися, хто саме хоче потрапити до вас, навіть не спілкуючись з людиною особисто. Тож цей пристрій дійсно необхідний, щоб забезпечити безпечність вашого житла. Пропонуємо розглянути моделі Хіквіжн, щоб обрати найкращий варіант.

Види домофонів: який вибрати?

Для під'їзду використовуються два основних типи домофонів: аудіо та відео. Аудіодомофони дозволяють спілкуватися з відвідувачами за допомогою звукового сигналу. Доступні та прості у встановленні та використанні. 

Тоді як відеодомофони дозволяють не тільки спілкуватися з відвідувачами, але й бачити їхні обличчя за допомогою вбудованої камери. Забезпечують більшу безпеку та контроль доступу.

Для приватного будинку можна використовувати бездротові домофони з вбудованими камерами. Також можна встановити систему контролю доступу, яка дозволить відкривати двері за допомогою карток або кодів. Але якщо потрібний бюджетний варіант для багатоповерхівки, цілком достатньо буде і стандартному аудіодомофону. 

Як вибрати домофон?

При виборі домофона потрібно враховувати такі фактори, як тип будинку, кількість квартир, бюджет та потреби користувачів. Важливо визначити, чи потрібен відеодомофон, який забезпечує більшу безпеку та контроль доступу. Також потрібно звернути увагу на якість зв'язку та можливості підключення до Інтернету для віддаленого контролю доступу. Не менш важливою є інсталяція та сервісне обслуговування системи. Тож оптимальний вибір домофона залежить від конкретних потреб та умов встановлення.

Додаткові можливості 

Домофон функціонує завдяки електрозамку. Все, що необхідно — простим натисканням кнопки на трубці відкрити двері. Оскільки така система надійна, недорога та легка в експлуатації, то цим і пояснюється, чому саме домофони вибирають для багатоповерхівок. Сама система встановлюється на двері під'їзду, а всім жителям видається спеціальний ключ. Встановлення домофонної трубки не обов'язково у всіх квартирах — це залежить виключно від бажання власника конкретного житла. 

Щоб домофон дійсно відповідав поставленим вимогам, варто перевірити надійність вибраної торгової марки, а також самої конструкції. Наприклад, домофони з металу послугує якнайдовше, оскільки такий пристрій легше переносить негативний вплив навколишнього середовища, порівняно з тим самим пластиком. 

Оскільки, підключення домофона вимагає певних знань і навичок, то щоб система працювала коректно, варто звернутися до професіонала стосовно монтажу. 

Домофон — пристрій, який точно вартий вашої уваги. Не передбачає великих витрат та особливих складностей у використанні. І все-таки дозволяє передбачити вхід у будинок незнайомих людей. 

Последние новости