Чим годують у школах Запоріжжя: гречана каша з чебрецем, курка по-італійськи, чай масала

Як і чим годують в школах Запоріжжя. || Фото: t.me/zoda_gov_ua

У цьому навчальному році у запорізьких школах запровадили нове меню – різноманітне, смачне й збалансоване. На прикладі "підземної" школи Січового колегіуму ми дізналися, як саме готують обіди для дітей, і які страви вже стали фаворитами.

Меню від Клопотенка та "Кулінарний хаб"

Меню для школярів розроблене за участі відомого шеф-кухаря Євгена Клопотенка. Обіди готує навчально-практичний центр "Кулінарний хаб" підрядного оформлення Запорізької ОВА.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Щоденні порції – і смачно, і безпечно

Кожен учень отримує свою індивідуальну порцію, ретельно паковану й теплою. Такий підхід мінімізує ризик харчових інфекцій і забезпечує комфортне харчування, навіть якщо уроки відбуваються в укриттях чи підвальних приміщеннях.

Приклади страв із меню

У меню вже з’явилися:

Ці страви – лише частина оновленого шкільного меню, покрокове впровадження якого проходить у багатьох навчальних закладах області.

Збалансоване та смачне харчування має надзвичайно важливе значення для розвитку дитини. Воно підтримує концентрацію, дає енергію для навчання й фізичної активності, а також формує здорові звички харчування.

Особливий підхід у “підземній” школі – термосумісні ланчбокси, окремі упакування салатів і напоїв, різноманітність у меню – допомагають підтримувати об’єднання нормального ритму харчування навіть в умовах евакуації або знімків у підвальних приміщеннях.

З ініціативи ОВА та за підтримки партнерів меню вже впроваджують й в інших школах регіону. Очікується, що діти зможуть отримувати своєчасне харчування навіть за складних умов навчання, зі збереженням смаку і якості.

Последние новости