В UAnimals розповіли деталі пожежі в запорізькому притулку, під час якої згоріли собаки

В UAnimals розповіли деталі пожежі в запорізькому притулку, під час якої згоріли собаки|| Фото: facebook.com/Лена Джима

В українській благодійній організації з захисту тварин розповіли деталі трагедії, яка сталася вчора в притулку "Хвостики на Бабурці" в Запоріжжі.

За їх даними, притулок знаходиться у селі Новослобідка Запорізької області під керівництвом Олени Джими. Пожежа сталася близько восьмої вечора, на місце приїхали пожежники та поліція. Йшлося, що це міг бути підпал.

Як ми вже повідомляли раніше, поліція повідомила про 8 загиблих собак. Керівниця притулку Олена Джима стверджує, що згоріли 12 тварин.

Після обстеження території поліцейські кажуть, що знайшли місце займання і вважають імовірною причиною пожежі несправний обігрівач. У результаті відкрили кримінальне провадження через порушення вимог пожежної безпеки.

- Натомість UAnimals звернулися до поліції із заявою про жорстоке поводження з тваринами та умисне знищення майна, що завдало великої шкоди. Прагнемо, аби поліція усе ж ретельно перевірила версію підпалу. Також ми надіслали лист керівнику Запорізької ОВА із проханням тримати ситуацію на контролі, – написали в організації.

Також захисники тварин підтвердили, що керівниця притулку Олена Джима намагалася рятувати тварин та отримала опіки рук. В результаті вона потрапила до в лікарні. Жінка мала відключений телефон, тому до неї змогли додзвонитися лише сьогодні.

- UAnimals готові допомогти притулку, однак поки що керівниця не може сказати, що саме потрібно. Вона в стресовому стані та ще не мала змоги оцінити збитки. Ми будемо на зв'язку й обов'язково включимося, щойно будуть зрозумілі потреби, – кажуть в UAnimals.

Наразі відомо про сильно постраждалу собаку Альфу. Вона в тяжкому стані в ветклініці. Волонтерка Олега Пилова повідомила, що собака має опіки по всьому тілу та опіки гортані, через що практично не може їсти. Прогнози лікарів невтішні.

 

Последние новости