Чи готує Росія наступ на Запорізькому напрямку

Чи готує Росія наступ на Запорізькому напрямку. || Фото: hromadske.radio

Війська Росії продовжують спроби промацати оборону українських сил на Запорізькому напрямку, але про підготовку до масштабного наступу поки не йдеться.

Як зазначив речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук в етері телеканалу FREEДОМ, російські окупанти маневрують на фронті в Запорізькій області, зокрема на Времівському плацдармі, де відбулося десять бойових зіткнень протягом минулої доби. Незважаючи на це, інтенсивність атак значно знизилася.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Братчука, найгарячішими залишаються райони на адміністративному кордоні між Донецькою та Запорізькою областями, але в районі Роботиного було зафіксовано лише одне бойове зіткнення за добу.

Окупанти значною мірою використовують інформаційні маніпуляції, нагнітаючи ситуацію через російські медіа, створюючи враження про можливий масштабний наступ.

Українські сили продовжують пильно спостерігати за діями противника та готові відбивати можливі штурми. Поки що російські дії виглядають як локальні атаки, без ознак формування значних ударних угруповань для наступу.

- Промацування української оборони на Запорізькому напрямку, безумовно, триває і може продовжуватися, але про широкий наступ говорити зарано, – підкреслив Братчук.

Спікер підкреслив, що українські сили спостерігають за ситуацією на Запорізькому напрямку та готові відбивати ворожі штурми.

Последние новости