Наступною ціллю Росії може стати Запоріжжя - The Economist

Запоріжжя може стати наступною метою Росії. || Фото: zp.vgorode.ua

Наступним містом, на яке російські окупаційні війська розпочнуть наступ в Україні, може стати Запоріжжя. Ворог робить спроби просунутися на південному напрямку.

Цей стратегічний напрямок може стати наступною ціллю після нещодавнього просування російських військ на декількох точках уздовж 1000-кілометрового фронту. Про це повідомляє видання The Economist з посиланням на високопоставленого українського чиновника.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Високопоставлений український чиновник заявив, що наступною метою Росії може бути наступ на місто Запоріжжя, великий промисловий центр на півдні України, поряд з окупованою Росією атомною електростанцією, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Росія наразі намагається оточити Покровськ, важливий логістичний центр на Донеччині. Також ворог продовжує спроби просунутися далі в південному напрямку після того, як взяли під контроль висоти навколо Вугледара.

Україна також висловлює стурбованість щодо посилення співпраці між Росією та Північною Кореєю. За даними української розвідки, Пхеньян планує відправити 11 000 військових для підтримки російських операцій, що може вплинути на хід бойових дій на півдні, зокрема навколо Запоріжжя. Хоча НАТО поки не підтвердило масові переміщення північнокорейських військ, ситуація залишається напруженою.

Последние новости