Іван Федоров прокоментував ситуацію з укриттями у Запоріжжі

Іван Федоров прокоментував ситуацію з укриттями у Запоріжжі - фото

Запоріжжя активно атакують КАБами і тому місцеві жителі знову почали шукати навкруги укриття. Через це у соцмережах з'явилося багато гнівних постів, що сховища закриті. Голова ОВА Іван Федоров прокоментував ситуацію з укриттями в Запоріжжі та області.

Так, в ефірі телемарафону він повідомив, що після повідомлення про пуск КАБів на місто у запоріжців є приблизно 4-5 хвилин на те, що дістатися до укриття. Однак точно не всі мешканці Запоріжжя забезпечені укриттями.

За словами Федорова, в окремих районах Запоріжжя щільність укриттів в 10 разів менша, ніж має бути.

- Причина: під час забудови житлових кварталів у радянські часи там не будувалися ні підвали, ні укриття, ні протирадіаційні сховища, – каже Федоров.

Крім того, наразі складна ситуація з укриттями в населених пунктах Запорізької області, які знаходяться під обстрілами ще частіше ніж обласний центр. Це пов’язано з тим, що в селах здебільшого приватна забудова. 

Щодо повідомлень у соціальних мережах про нібито закриті укриття, голова Запорізької ОВА роз'яснює, що це частина інформаційної війни, яку веде Росія для нагнітання паніки серед населення. Він зазначає, що такі повідомлення ретельно перевіряються, і переважно виявляється, що укриття працюють належним чином.

- Ворог цілеспрямовано поширює інформацію в соцмережах про закриті укриття в Запоріжжі чи окремих громадах. Ми оперативно перевіряємо ці факти, але більшість із них не підтверджуються — укриття відкриті, - сказав він.

Федоров також зазначив, що до початку повномасштабного вторгнення Запоріжжі не проводили активних робіт з будівництва нових укриттів або фортифікаційних споруд.

Последние новости