Скільки до Запоріжжя летить КАБ та чи можна його збити

Скільки до Запоріжжя летить КАБ та чи можна його збити. || Фото: mil.in.ua

Російська армія вже три дні атакує Запоріжжя керованими авіаційними бомбами, які неможливо збити і яких ворог виробляє велику кількість. Стало відомо, за скількі часу вони долітають до міста.

Як повідомив під час брифінгу очільник Запорізької ОВА Іван Федоров, КАБ летить 70-80 кілометрів, і це найбільша загроза для нас на сьогодні, бо керовані авіабомби несуть велику руйнівну силу, і ворог виробляє їх у великій кількості.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

До Запоріжжя КАБ летить близько хвилини, але все залежить від місця пуску. У більшості випадків, снаряд не лишає вирви, бо вибухає в повітрі.

Федоров додав, що експерти встановили, що КАБи, якими ворог гатить по Запоріжжю, на підльоті до «цілі» чіпляються за гілки та лінії електромереж і вибухають у повітрі.

Збити КАБ неможливо, тож наразі ОВА та військові працюють над тим, яким чином допомогти військовим, щоб вони боролись із тими авіаційними ударами, які припадають на місто.

Проте за словами речника Української добровольчої армії "Південь" Сергія Братчука, збити керовані авіабомби можливо, єдиним засобом боротьби із такими атаками є враження російських літаків, але в Запорізькій області чомусь немає такої зброї.

Голова Запорізької ОВА додав, що нам треба шукати захист і у найближчі дні влада міста знайде рішання, "аби хоч трохи запобігти таким атакам".

Зауважимо, що якщо ви почули тривогу із застосування КАБ/КАР, то спустіться до укриття, якщо воно є поряд із вашим будинком, якщо такого немає, то сховайтеся за дві стінки (найчастіше у квартирах це ванна кімната та коридор).

Нагадаємо, що вперше російська армія вдарила КАБами по Запоріжжю ввечері 22 вересня. Авіабомби влучили в об'єкти цивільної інфраструктури. Повідомлялося про пошкодження 40 багатоквартирних будинків, 10 нежитлових будівель та приміщень, двох навчальних закладів та кількох автомобілів у Вознесенівському та Дніпровському районах. Вибухова хвиля розбила вікна на інших об'єктах. В результаті постраждали понад 20 осіб, за медичною допомогою звернулися 13 жінок та 8 чоловіків.

Увечері 23 вересня росіяни знову масовано ударили по Запоріжжю. Атака припала на об'єкт критичної інфраструктури та житлову забудову. За словами Федорова, ворог завдав шість авіаційних ударів КАБами. Пошкоджено понад 70 багатоквартирних будинків та інші будівлі у трьох районах. Внаслідок влучання повністю зруйновано приватний будинок у Шевченківському районі. Загинув 47-річний чоловік, а його літня мати отримала поранення.

Також у Шевченківському районі під авіуадар потрапило подвір'ям у приватному секторі, травмований підліток. А у Комунарському районі постраждала 13-річна дівчинка. Загалом повідомлялося про дев'ятьох постраждалих.

У вівторок ввечері, 24 вересня, армія РФ також атакувала місто КАБами.

Раніше ми також повідомляли про загрозу КАБів та ФАБів для Запоріжжя. Розповіли про їх дальність, небезпеку та як захиститися. Більш детально про це можете прочитати за цим посиланням.

Последние новости