Волонтер Сергій Стерненко відреагував на обстріли Запоріжжя та закликав діяти

Волонтер Сергій Стерненко відреагував на обстріли Запоріжжя та закликав діяти. || Фото: t.me/ssternenko

Волонтер Сергій Стерненко відреагував на нещодавні масовані обстріли Запоріжжя, повідомивши, що вже зв'язався з місцевою владою.

Він зазначив, що робота в цьому напрямку активно триває, і пообіцяв допомогти знищувати російські засоби спостереження. Хоча він і не гарантує швидких результатів, однак запевнив, що зробить усе можливе для досягнення цілей.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Стерненко наголосив на важливості нових операторів FPV-дронів для ефективного прикриття тилів. За його словами, волонтери готові забезпечити техніку, але відповідальність за створення розрахунків лежить на місцевому командуванні. Крім того, він підкреслив, що 99% успіху в захисті тилових міст від російських розвідувальних БПЛА залежить від ініціативи на місцях.

В якості прикладу він навів Харків, де завдяки зусиллям місцевих захисників російські дрони останніми тижнями майже не з'являються вдень, хоча раніше їх було багато. Проте Стерненко підкреслив, що ще є над чим працювати.

- Повністю потребу по ударних засобах закриємо, підкажемо нюанси, поділимось досвідом, - додав волонтер.

Він також запевнив, що волонтери допоможуть іншим містам, які потребують захисту, і закликав діяти швидше, щоб мінімізувати втрати через зволікання.

Последние новости