У Запоріжжі затримали агента воєнної розвідки РФ

У Запоріжжі затримали агента воєнної розвідки РФ -|| фото: zoda.gov.ua

У Запоріжжі Служба безпеки затримала агента воєнної розвідки РФ у Запоріжжі, який шпигував за українськими військами.

Як повідомляють в СБУ, найбільше ворога цікавили геолокації командних пунктів, складів з боєприпасами та укріпрайонів Сил оборони на Запорізькому напрямку. Також окупанти хотіли дізнатися про основні маршрути руху, орієнтовну кількість та найменування бойової техніки ЗСУ, яка прямує на передову.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Щоб отримати розвіддані окупанти завербували 22-річного демобілізованого строковика, який раніше проходив службу в одному з військових гарнізонів України. Молодик потрапив в поле зору росіян через своїх батьків, які проживають на тимчасово захопленій частині території Запорізької області та співпрацюють з російською спецслужбою.

У травні цього року агент звільнився у запас та оселився в обласному центрі. Згодом на нього дистанційно вийшов кадровий співробітник ГРУ, що базується у Севастополі.

Особу окупанта вже встановили співробітники СБУ. Як з'ясувалося, спочатку ворожий спецслужбіст запросив у свого агента координати бойових підрозділів та логістичних складів військової частини, в якій колишній строковик проходив службу. А потім зрадник почав обходити прифронтове місто, де приховано фіксував локації підрозділів ЗСУ та мостів, якими вони рухаються у напрямку передової.

Ворог планував використати агентурну інформацію для підготовки ударів по Силах оборони з використанням керованих авіабомб, дронів-камікадзе та важкої артилерії. Однак СБУ спрацювала на випередження і затримали агента "на гарячому", коли він проводив дорозвідку поблизу військового об’єкта.

На місці події у затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації зі своїм російським куратором.

На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Зараз зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Последние новости