Без світла, але з теплом: як Запоріжжя захиститься взимку від відключень

Без світла, але з теплом: як Запоріжжя захиститься взимку від відключень . || Фото: pixabay.com

Запоріжжя та область активно готується до зимового періоду, забезпечуючи стабільну роботу систем життєзабезпечення міста.

КП "Водоканал" та "Міські теплові мережі" вже провели тендерні процедури на закупівлю генераційних та когенераційних установок, що дозволить забезпечити критично важливі об’єкти безперебійним електропостачанням. Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації (ЗОВА) Іван Федоров під час брифінгу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, для "Водоканалу" було закуплено три потужні генератори на 5 МВт, які мають бути доставлені протягом найближчих чотирьох місяців. Ці генератори допоможуть підприємству забезпечити безперебійне водопостачання міста, навіть у разі відсутності електроенергії.

Щодо "Міських теплових мереж", вже закуплені три когенераційні установки загальною потужністю 7,5 МВт. Їх планується доставити до середини листопада, а підключення заплановане на грудень. Це забезпечить безперервну подачу тепла в умовах можливої нестачі електроенергії.

Федоров наголосив, що реалізація цих проєктів стала можливою завдяки співпраці з міжнародними партнерами, які профінансують 80% вартості закупівель. Решту 20% покриє обласний бюджет, оскільки міський бюджет не має достатньо коштів для співфінансування.

Федоров підкреслив, що підготовка до зими є пріоритетом для регіону, і всі зусилля спрямовані на забезпечення міста резервними джерелами енергії на випадок тривалих відключень світла.

Последние новости