У Запоріжжі зафіксували забруднення повітря сірководнем та формальдегідом

У Запоріжжі зафіксували забруднення повітря сірководнем та формальдегідом. || Фото: gmk.center

Вчора, 23 серпня, в Олександрівському районі Запоріжжя у повітрі виявили перевищення допустимої концентрації забруднюючих речовин.

Як повідомили у пресслужбі центру контролю та профілактики захворювань МОЗ, впродовж минулої доби мобільна лабораторія проводила дослідження атмосферного повітря на площі Профспілок і вулиці Українській.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Перевищення допустимих показників виявили в пробах з вулиці Українській. Концентрація сірководня складала 0,0119 мг/м3 (в 1,49 рази вище ГДК), формальдегіда - 0,041 мг/м3 (в 1,17 рази вище ГДК).

Водночас радіаційний фон у Запоріжжі залишався в межах норми. Також перевищень концентрації інших забруднюючих речовин та дрібнодисперсного пилу не виявили.

Варто також зазначити, що городянам не варто палити сухостій, гілки, адже вони виділяють чадний газ в атмосферу. А він у свою чергу є забруднюючою речовиною без кольору та запаху. Виявити його можна лише за допомогою супутників. 

Формальдегід має подразнюючу дію. Зокрема, невеликі концентрації цієї речовини в повітрі можуть викликати подразнення слизових оболонок носа та горла, а також очей та шкіри. Окрім того, формальдегід віднесений до речовин, що можуть мати канцерогенний вплив на людину – викликати захворювання на рак горла та носа.

Последние новости