Росія може готувати ядерну провокацію на Запорізькій АЕС

Росія може готувати ядерну провокацію на Запорізькій АЕС. || Фото: t.me/energoatom_ua

Росіяни можуть готувати провокації на Запорізькій та Курській атомних електростанціях. Звинуватити у цьому збираються Україну.

Низка російських ЗМІ написала, мовляв, Україна планує вдарити по атомних електростанціях. Керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко повідомив, що це свідчить, що окупанти можуть готувати ядерну провокацію.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, що днями окупанти вже влаштували пожежу на градирні ЗАЕС. А в СБУ попереджали про можливі провокації на Курщині з боку росіян – щоб звинуватити потім українців.

- Росія може готувати ядерну провокацію. В них не спрацював сценарій звинуватити нас в тероризмі і наступі на Курську АЕС, тепер вони брешуть про "брудну бомбу" і нашу можливу провокацію. Це свідчення того, що Росія може готувати теракт,
– написав Андрій Коваленко.

Щоб їхня брехня мала переконливіший вигляд, росіяни наводять численні "подробиці". Нібито для удару Україна підготувала якісь спеціальні боєголовки і "вже завезла їх". Місцем зберігання диво-зброї чомусь назвали Жовті Води Дніпропетровської області.

Атаку буцімто має бути спрямовано на Запорізьку та Курську АЕС, які розташовані в Енергодарі та Курчатові відповідно. Ворожі ресурси пишуть про "удар по місцях зберігання відпрацьованого палива АЕС", а боєголовки міститимуть радіоактивну речовину.

 

Последние новости