Для оборони Курської області окупанти вивели частину своїх військ із Запорізької області

Для оборони Курської області окупанти вивели частину своїх військ із Запорізької області. || Фото: pixabay.com

Російські загарбники передислоковують деякі свої підрозділи із Запорізької області на Курщину, але їхня кількість порівняно невелика.

Підтверджується перекидання деяких російських військових частин із Придніпровського напрямку і загалом із Запорізької області на північ. Про це заявив речник оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій в етері телеканалу "Еспресо".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Однак потрібно розуміти, що росіяни накопичили велику кількість особового складу, зокрема і в Запорізькій області, і та кількість підрозділів, які вони передислоковують, порівняно невелика, щоб говорити про якесь ослаблення чи зняття заслону для продовження наступу на південному напрямку, - сказав Дмитро Лиховій.

Видання The Wall Street Journal з посиланням на джерела серед чиновників США також повідомляє, що РФ виводить частину своїх збройних сил з України у відповідь на наступ українських військ на російську територію. Це є першою ознакою того, що операція Києва на Курщині змушує Москву перегрупувати свої сили.

За даними президента України Володимира Зеленського, зараз під контролем України перебувають 74 населені пункти в Курській області.

Последние новости