В Запоріжжі погіршилась ситуація із захворюванням на коронавірус

В Запоріжжі погіршилась ситуація із захворюванням на коронавірус. || Фото: pixabay.com

 У Запоріжжі та області впродовж останніх двох тижнів збільшилась кількість випадків захворювання на COVID-19. Зокрема, в регіоні циркулює модифікований штам коронавірусу "Омікрон".

- Нині ситуація не становить загрози. Проте фіксуємо стійке зростання випадків захворювання на COVID-19. За останні два тижні зробили понад 200 ПЛР-тестів. У понад 50% випадків лабораторно підтвердили захворювання, - повідомив гендиректор Запорізького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Тарас Тищенко.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, у Запорізькій області циркулює один із модифікованих штамів коронавірусу "Омікрон", що становить загрозу як для дітей, так і для дорослих.

Варто зазначити, що підвищена захворюваність коронавірусом по всій Україні.

За останніми даними від заступника голови МОЗ та головного державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, протягом місяця в Україні зросла кількість захворювань на близько 10 тисяч випадків.

Зростання кількості інфікованих фіксують, зокрема, в Україні. І воно може бути пов'язане з варіантом FLiRT – останньою еволюцією збудника COVID-19 під назвою "Омікрон".

На сьогодні, 13 серпня, в Україні близько 2,5 тисяч громадян, які захворіли на COVID, перебувають на стаціонарному лікуванні. Кузін підкреслив, відповідно до прогнозів, зростання захворюваності на ковід триватиме у серпні та протягом вересня. У перші два місяці осені почнуть циркулювати інші респіраторні інфекції, які, за словами заступника міністра, обмежать циркуляції коронавірусної інфекції.

Последние новости