На Запорізькій АЕС не зафіксували викидів радіоактивних речовин внаслідок пожежі

На Запорізькій АЕС не зафіксували викидів радіоактивних речовин внаслідок пожежі. || Фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Через пожежу на територіх тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції викидів радіоактивних речовин не зафіксовано.

Внаслідок пожежі на об'єкті технічного водопостачання можливі пошкодження градирні та іншого технологічного обладнання. Про це повідомила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Однак тими засобами, якими володіємо ми, тобто системами моніторингу, поки що не зафіксовано ніяких викидів або скидів радіоактивних речовин, - наголосила заступниця міністра енергетики.

За словами Гринчук, представники МАГАТЕ, які перебувають на ЗАЕС, просять росіян негайно надати доступ до об’єкта, де сталася пожежа, для оцінки ситуації. В той же час в МАГАТЕ також повідомили, що рівень радіації на АЕС залишається незмінним.

Нагадаємо, що увечері 11 серпня президент Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти влаштували пожежу на території Запорізької атомної електростанції. Він також закликав МАГАТЕ і світову спільноту відреагувати на інцидент. Водночас змін радіаційного стану в районі Запорізької АЕС не зафіксовано.

Вранці 12 серпня голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що пожежа на території Запорізької АЕС припинилася.

У міністерстві також розповіли, що МАГАТЕ просить російських окупантів негайно надати доступ до об’єкта, де сталася пожежа, для оцінки ситуації.

МАГАТЕ підтвердило, що рівень радіації на станції залишається незмінним.

Последние новости