У Запоріжжі хлопець загиблої від атаки РФ нажився на пожертвуваннях для похорон дівчини

У Запоріжжі викрили афериста, який нажився на пожертвуваннях для загиблих від ракетного удару. || Фото: instagram.com/similar.girls

Ввечері 9 серпня 2023 року РФ вчергове обстріляла Шевченківський район Запоріжжя, поціливши протикарабельною ракетою Х-35 в об'єкт цивільної інфраструктури, храм та магазин. Внаслідок нього загинув 43-річний чоловік та дві дівчини-співачки 19 та 21 року – Світлана Сємєйкіна та Крістіна Спіцина. Хлопець однієї з загиблих дівчат скористався трагедією та створив "банку" для збору коштів, а потім ці кошти привласнив.

Як повідомили у ГУ Нацполіції, 24-річний хлопець загиблої дівчини створив "банку" начебто для підтримки рідних дівчат та встановлення пам’ятників загиблим. Йому вдалося зібрати майже 280 тисяч гривень від небайдужих людей. Втім ці кошти він не передав батькам загиблих дівчат, а привласнив.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У поліції додали, що гроші він перевів на свій рахунок і витратив, зокрема, на азартні ігри та онлайн-казино.

Завдяки зусиллям кіберполіції Запоріжжя та слідчих вдалось зафіксувати цифрові докази для оголошення підозри фігурантові за "Шахрайство".

Наразі поліцейські інкримінують підозрюваному 10 фактів шахрайства, а повне коло потерпілих ще встановлюється. За результатами розслідування можлива додаткова кваліфікація.

Нагадаємо, що 9 серпня 2023 року приблизно о 19:40 відбувся прильот у житловий район Запоріжжя. Ворог вдарив ракетою Х-35 по густонаселеному кварталу.

19-річна Світлана та 21-річна Крістіна - нещодавно створили гурт similar.girls і збирали кошти на допомогу українським захисникам. Їх батьки боронять Запорізький напрямок, а дівчата вирішили своїм талантом допогти їм у цьому.

Последние новости