Військовослужбовець з Запорізької області втік з російського полону і врятував побратимів

Військовослужбовець з Запорізької області втік з російського полону і врятував побратимів. || Фото: facebook.com/TerritorialDefenseForces

Військовослужбовець родом із Запорізької області Геннадій Маслов зміг втікти з російського полону та врятувати своїх побратимів. 

Як розповіли в Силах ТрО ЗСУ, троє бійців 110 бригади облаштовували другу лінію укріплень, як раптом опинилися у самому центрі ворожого штурму. Після потужного артилерійського обстрілу росіяни несподівано прорвали основну лінію оборони і увірвалися в село, в якому якраз копали позиції українські військові. Окупанти швидко обеззброїли поранених та контужених бійців, обшукали і завели до одного з підвалів, який перетворили на буцегарню.

Серед полонених був 57-річний солдат Генадій Маслов з позивним "Гном". Чоловік любив солоденьке і з собою мав цукерки у блискучій обгортці. В той день він їв їх, а обгортки складав назад в кишеню, щоб не демаскувати позиції. А в тій ж кишені був і складний ніж. Через обгортки від цукерок росіяни не помітили ніж, тому він залишився лежати у українського солдата, який потрапив у полон.

- Вже у підвалі воїни зрозуміли, що шансів вижити у них небагато. Під час розмови командира росіян зі своїм начальником останній сказав, що життя полонених залежатиме від оперативної обстановки. А вона була для окупантів несприятливою. За кілька годин українські військові контратакували противника, намагаючись повернути втрачені позиції. Ворог змушений був задіяти усі свої резерви. Охороняти полонених залишився тільки один росіянин, – оповідають деталі ситуаціі в ТрО.

Зрозумівши, що такого шансу більше може не бути, солдат Генадій Маслов дістав ніж, ліквідував їм охоронця та разом з двома побратимами вибрався з підвалу. Під щільним вогнем противника українські військові дістатись своїх позицій.

За виявлені мужність та кмітливість солдата Генадія Маслова командування представило до державної нагороди – ордену «За мужність» ІІІ ступеню.

Последние новости