Запорізькому Класичному приватному університету анулювали ліцензію на навчання в аспірантурі

Запорізькому вишу анулювали ліцензію на навчання в аспірантурі. || Фото: zhu.edu.ua

Міністерства освіти і науки України (МОН) анулювало ліцензію на третьому рівні вищої освіти Класичного приватного університету в Запоріжжі.

Причина - "радикальне перевищення ліцензійного обсягу". Про це повідомляє пресслужба МОН.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними міністерства, порушення виявили під час позапланової перевірки. Вони стосуються:

- ліцензії МОН на третій (освітньо-науковий) рівень вищої освіти - нерегульовані спеціальності. Класичний приватний університет перевищив цей обсяг за два останні навчальні роки на 3 401 особу. Натомість ліцензійний обсяг закладу налічував 165 осіб на рік.

- освітньо-наукової програми "Право" на третьому рівні вищої освіти з ліцензованим обсягом 25 осіб на рік. Університет перевищив цей обсяг за два останні навчальні роки на 42 особи.

- освітньо-наукової програми "Правоохоронна діяльність" на третьому рівні вищої освіти з ліцензованим обсягом 20 осіб на рік. Ліцензійний обсяг було перевищено у 2022 році на 6 осіб.

Крім анулювання ліцензій, за фактами порушень відкрито кримінальні провадження. МОН обіцяє сприяти слідству.

Зазначається, що МОН надасть можливість аспірантам 2021, 2022 та 2023 навчальних років, яких було зараховано без порушення законодавства, у наступному році перевестися до інших закладів вищої освіти (у яких є ліцензія) для завершення свого навчання в аспірантурі.

МОН наголошує, що зловживання з боку керівництва закладів вищої освіти в Україні, які виявлено у Класичному приватному університеті, є неприйнятними і не будуть толеруватися в правовій державі.

Последние новости