Росіяни розстріляли двох полонених бійців ЗСУ на Запорізькому напрямку

Рсіяни розстріляли поблизу Роботиного двох беззбройних українських полонених. || Скріншот із відео

У мережі поширили відео, як російські військові розстрілюють двох беззбройних українських військовополонених. В Офісі генерального прокурора вже розслідують це вбивство.

За оприлюдненим фактом чергового розстрілу українських військовополонених біля Роботиного на Запорізькому напрямку розпочато провадження. Про це повідомив генпрокурор Андрій Костін.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Повідомляється, що країна-терорист Росія продовжує демонструвати повну зневагу до закону та базової людської моралі. Ще один доказ цього – відео вбивства російськими військовими двох полонених українських бійців.

Відео 18+

- На запису чітко видно, що захисники України склали зброю та не чинили жодного опору. Окупанти ж цинічно розстрілюють беззбройних людей, – йдеться у дописі.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження щодо порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

В Офісі генпрокурора зазначили, що злочин вчинено у червні 2024 року поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області.

- Ми знаємо, що це не випадковість. Це навмисна політика злочинного режиму Кремля зі знищення всього українського. Знайдемо та покараємо всіх причетних: як тих, хто віддав цей злочинний наказ, так і безпосередніх виконавців цього жорстокого злочину, – прокоментували в Офісі генпрокурора.

В ОГП зауважили, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

Последние новости